El passat 10 de maig es va signar el conveni de col·laboració entre el Consorci del Lluçanès i l’Associació Tapís. Aquest conveni s’emmarca dins el marc de foment que duu a terme el Consorci del Lluçanès per tal de sensibilitzar a la població en temes de reciclatge i facilitar a sectors de la població necessitats, la recerca i utilització de recursos d’inserció sociolaboral.

Actualment s’han implementat 11 nous contenidors a diferents pobles del Lluçanès: Alpens, Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà), Oristà i La Torre d’Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, l’Alou (Sant Agustí de Lluçanès) i Sant Feliu Sasserra. La iniciativa ha tingut molt bona acollida per part dels municipis.

La recollida de la roba es fa cada 15 dies aproximadament i es gestiona a través de l’empresa d’inserció El Fil,  treballa en resposta a les dificultats derivades de l’exclusió sociolaboral que afecten a molts ciutadans i ciutadanes del territori i la comarca d’Osona, a través d’un d’un taller ocupacional ubicat a Vic: on es realitzen tasques de tria de roba usada, emmagatzematge, classificació, etiquetatge, lliurament, bugaderia, etc. I una botiga de roba de segona mà “El Fil”, on es posa a la venda la roba de segona mà, que prèviament s’ha seleccionat i preparat en el propi taller. Aquesta venda esta destinada a finançar tot el projecte.

Comparticions