A partir d’avui s’estrena el nou joc de pistes de Puig Ciutat: Simona l’arqueòloga. Un joc que té com a fil conductor la feina i les tasques que els arqueòlegs/òlogues fan al jaciment. A través del joc es podran descobrir alguns elements de com treballen, quines eines utilitzen, quins materials s’han trobat, quins espais s’han excavat, etc.

El joc està pensat per realitzar al propi jaciment de Puig Ciutat, i està format per un tríptic en el qual hi ha 6 activitats i un mapa del jaciment. L’objectiu del joc és resoldre les 6 activitats o pistes que ens portaran a descobrir un amagatall on s’hi amaga un tresor. Les activitats s’acompanyen amb uns plafons situats al jaciment i estan identificats tots al mapa, menys l’amagatall.

El Joc de pistes combina diferents habilitats que cadascú haurà de posar en joc de forma individual o amb treball en equip : observar, identificar, resoldre enigmes, relacionar idees.

La durada del joc s’ha pensat per fer amb 1,5h i es requereix un bolígraf per anotar les respostes i resoldre l’indret de l’amagatall. El tríptic del joc estarà disponible de forma online en format PDF per poder-lo descarregar i imprimir a la web de Puig Ciutat (www.puigciutat.com), a la web de Lluçanès Turisme (https://turisme.llucanes.cat/visiteu/puig-ciutat) o físicament a l’ajuntament d’Oristà, al Consorci del Lluçanès i als punts d’informació turística: Oficina d’informació turística de Prats de Lluçanès.

Tot i així, al propi jaciment i a la primera prova del joc, hi ha una caixa amb alguns exemplars impresos.

És un joc que s’ha pensat i dissenyat per a un públic general, que li pugui interessar la cultura, el patrimoni i l’arqueologia però sobretot per a un públic familiar, on hi puguin participar tots els membres familiars a partir de 9 anys.

Es tracta d’una activitat que inicia una línia de treball per oferir productes turístics creats o adaptats per a públic familiar, que és el perfil de visitant més habitual a la destinació Lluçanès.

El joc de pistes s’ha creat, dissenyat i produït conjuntament amb l’equip d’arqueòlegs de Puig Ciutat, l’ajuntament d’Oristà i el Consorci del Lluçanès, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona

Descarrega’t el Joc de Pistes aquí (PDF)

Comparticions