Des de l’àrea d’esports del Consorci del Lluçanès conjuntament amb Serveis Socials s’han atorgat durant el 2019 un total de 148 beques per a infants, adolescents i adults de famílies amb necessitats socioeconòmiques per a realitzar alguna activitat esportiva continuada durant el curs escolar 2019-2020.

Concretament s’han atorgat des del Consorci del Lluçanès 71 beques per a realitzar activitats durant el període d’estiu ( cursets de natació, Estiu Inquiet, abonaments de piscina, etc), els destinataris podien estar empadronats a qualsevol dels municipis del Lluçanès. Per a les activitats esportives que es realitzen durant el curs escolar s’han atorgat 39 beques esportives des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès per a les persones empadronades al seu municipi i per a la resta de municipis s’han atorgat 38 beques esportives des del Consorci del Lluçanès.

Aquests ajuts es poden gestionar gràcies a la subvenció del programa “Esport per prevenir el risc d’exclusió social” de la Diputació de Barcelona i té com a objectius afavorir l’accés a la pràctica esportiva i donar oportunitats a col·lectius més desafavorits.

També vol combatre una de les problemàtiques actuals, sobretot en joves, els quals hi ha un abandonament de la pràctica esportiva i un augment del sedentarisme. Cal prendre consciència també a nivell global dels beneficis que comporta la pràctica esportiva com la millora de l’autoestima, el treball en equip, afavoreix les relacions socials, millora la salut i la qualitat de vida, treball de bons hàbits, etc.

Comparticions