El proper dissabte 28 i diumenge 29 de maig es portarà a terme un esdeveniment de recreació històrica al poblat romà de Puig Ciutat (Oristà, Lluçanès-Osona), que permetrà reviure i conèixer com hi vivien els habitants i soldats, i com van ser els últims moments abans de la seva destrucció.

Els matins de dissabte i diumenge d’11h a 13h es realitzarà una interessant visita teatralitzada a l’assentament. Durant la visita un oficial convidarà els assistents a inspeccionar la guarnició romana de Puig Ciutat en època de la guerra civil de Juli Cèsar. En paral·lel, una de les arqueòlogues del jaciment explicarà com la recerca arqueològica ens permet crear aquest relat històric. Durant la inspecció es podrà comprovar l’estat de la muralla, conèixer les famílies instal·lades al poblat i veure com vivien i s’organitzaven els soldats. La visita conclourà amb una reconstrucció de la batalla final, que va acabar amb el poblat romà de Puig Ciutat, entre els defensors Pompeians i els atacants Cesarians. Tot seguit es podrà degustar un tast de productes elaborats a partir de receptes romanes.

Aquesta activitat és d’aforament limitat i requereix la compra anticipada d’una entrada. Les entrades es poden comprar en línia a través del portal www.puigciutat.com/recreaciohistorica, o físicament a l’Ajuntament d’Oristà i a les botigues d’Oristà i la Torre. Les entrades tenen un cost de 10 euros per a persones majors de dotze anys, i són gratuïtes pels menors de dotze anys.

El dissabte a la tarda, a partir de les 16h, es podrà visitar el jaciment de manera lliure, interactuar amb els membres de l’equip de recreació històrica i participar en dos tallers gratuïts per a públic familiar (a partir de cinc anys). El primer taller, ‘Participa a les maniobres de les legions romanes’, permetrà experimentar com vestia un soldat romà: la roba i l’armament que duien, i participar en les maniobres de l’exèrcit. El segon taller, ‘Taller d’escriptura ibèrica’, permetrà conèixer l’alfabet dels ibers. Les activitats finalitzaran a les 19h, són activitats gratuïtes i no és necessari realitzar cap inscripció.

El cap de setmana de recreació històrica a Puig Ciutat compta amb el suport del la Diputació de Barcelona, l’ajuntament d’Oristà i el Consorci del Lluçanès.

Comparticions