El mes de juny de 2018 el Consorci del Lluçanès va elaborar una enquesta per tal de detectar els interessos i necessitats formatives de les persones joves i adultes del Lluçanès en diversos àmbits.

En total van respondre 111 persones, i el perfil majoritari és el de dona, amb nivell d’estudis elevats, treballadora i, principalment, dels municipis de Prats de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Olost.

L’enquesta reflecteix que dins la formació de caràcter transversal el més demandat són cursos de català, sobretot de nivells superiors (C1 i C2), anglès a tots els nivells, iniciació al francès; informàtica bàsica, ofimàtica a nivell intermedi i avançat i tractament d’imatge digital.

En formació professionalitzadora els enquestats s’han mostrat interessats principalment pels cursos de  de manipulador d’aliments, de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil, i curs per obtenir el curs de conductor de carretó elevador. Dins del bloc altres cursos, hi ha hagut un molt elevada demanda de cursos de la línia mindfullnes i intel·ligència emocional, seguit d’habilitats comunicatives i gestió de l’estrès i del temps.

Pel que fa a les demandes per a la millora de l’ocupació destaquen els cursos per aprendre a fer un CV i de canals per a la recerca de feina. Dins la formació adreçada a empreses, emprenedors i treballadors, els resultats que més es repeteixen són: màrqueting i comunicació (37,7%) i innovació (34,4%).

Finalment, es preguntava sobre els interessos en les activitats artístiques i esportives i com a resultat es desprèn que l’interès principal età en les activitats audiovisuals i de fotografia, seguit de música i arts plàstiques.  En l’àmbit esportiu el més demandat és l’àmbit Esport i salut (estiraments, massatge, etc.).

L’enquesta també conclou que la preferència horària per a la formació és en franja de vespres, i tardes en segon lloc.

L’objectiu de l’enquesta és el d’ajustar l’oferta formativa, en els diferents àmbits, a les demandes reals del territori, i poder estructurar i organitzar els cursos per la propera temporada, setembre 2018 – juny 2019.

Clica per consultar el resultat de l’enquesta d’interessos formatius

 

Comparticions