Un any més, el mes de setembre, arriba la programació de FORMACIÓ AL LLUÇANÈS que inclou Formació permanent per a persones adultes, Formació per a empreses i emprenedors, Tallers de recerca de feina i d’empoderament, i Formació ocupacional. Es tracta de cursos, jornades o tallers molt variats i que es desenvolupen a diferents municipis del Lluçanès.

La Formació permanent per a persones adultes s’estructura principalment en tres àmbits. En primer lloc l’àmbit de la Informàtica i les TIC amb cursos d’iniciació a la informàtica, internet i xarxes socials a Oristà i Sant Boi de Lluçanès i un curs d’iniciació a la cartelleria al municipi d’Olost. En segon lloc, l’àmbit de la Llengua anglesa amb dos cursos de nivell bàsic (a Sant Feliu Sasserra i a St. Bartomeu del Grau) un de nivell bàsic II (a Prats de Lluçanès), dos cursos de conversa (a Sant Feliu Sasserra i a Perafita) i un taller d’anglès de supervivència (a Perafita). Finalment, l’àmbit de la Llengua catalana que inclou cursos de català bàsic per a no catalanoparlants (A1-A2) a Prats de Lluçanès i a Sant Boi de Lluçanès, dos cursos de català intermedi (B2) a Sant Feliu Sasserra i Alpens, i un curs de nivell C1 a Prats de Lluçanès.

Pel que fa a la Formació per a empreses i emprenedors, està programat un curs monogràfic per a emprenedors «Inicia’t a l’emprenedoria: 10 coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica» a Santa Creu de Jutglar (Olost) i una formació per conèixer totes les oportunitat de facebook i whatsapp per al negoci, que tindrà lloc a Sant Bartomeu del Grau.

Des del servei d’ocupació s’han organitzat també diversos Tallers de recerca de feina i d’empoderament amb la finalitat de dotar als demandants d’ocupació d’eines i recursos per acompanyar-los en el procés de recerca de feina o bé de reconèixer les pròpies competències i com potenciar-les. També s’ha impulsat un curs específic de tècniques comercials per millorar les oportunitats laborals en aquest sector.

Finalment enguany s’ha sol·licitat dins la Formació Ocupacional adreçada a persones en situació d’atur un curs de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals (Certificat de Professionalitat), el qual està pendent de confirmació.

–> L’objectiu és apropar recursos formatius a tots els municipis en aquells àmbits més demandats per la població i fomentar l’adquisició de competències bàsiques per a l’enriquiment dels recursos personals.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través de la web www.formacio.llucanes.cat o directament als ajuntaments fins el proper 29 de setembre.

Tota la formació està organitzada pel el Consorci del Lluçanès coordinadament amb els ajuntaments del Lluçanès i amb el suport de la Diputació de Barcelona i el SOC.

Per a més informació contacteu amb el Consorci del Lluçanès – 93 888 00 50 – formacio.conorci@llucanes.cat

Podeu fer les inscripcions directament al portal: www.formacio.llucanes.cat

 

 

Comparticions