El mes de setembre han començat 7 cursos de català a diferents municipis del Lluçanès amb un total de 67 inscrits: Prats de Lluçanès (amb 20 participants), Sant Feliu Sasserra (8 participants); Perafita (10 participants); Sant Boi de Lluçanès (8); Oristà (6) i Sant Bartomeu del Grau (9 al grup de català inicial i 7 al taller de català oral).

Les procedències de l’alumnat són Marroc, Veneçuela, Georgia, El Salvador, Paraguay, Colòmbia, Mali, Honduras, Ecuador, Brasil, Senegal i Argentina.

Aquests cursos són necessaris per obtenir el certificat de Primera Acollida de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu promoure l’autonomia personal i facilitar la incorporació a la societat catalana de les persones immigrades, refugiades i catalanes retornades. Una vegada finalitzin aquestes 45 hores es programaran 45 hores més de català i els mòduls 2 i 3 (coneixements laborals i coneixement de l’entorn) per poder completar el circuit d’acollida. Aquest servei es coordina amb el Servei d’Acollida i Integració i Servei de Cooperació del Consell Comarcal d’Osona.

Els cursos s’organitzen des de les àrees de Formació i el Servei de primera acollida del Lluçanès gestionat per l’àrea de Promoció econòmica del Consorci del Lluçanès i compten també amb el suport dels ajuntaments i amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Enguany en el marc d’aquests cursos es treballarà un projecte de creació d’un receptari intercultural que recollirà receptes de cuina dels diferents països del món d’on prové l’alumnat que assisteix als cursos del Lluçanès. El receptari es farà públic a finals d’any.

Per complementar el seu aprenentatge alguns alumnes s’inscriuen al programa de Voluntariat per la Llengua mitjançant el qual poden practicar el català oral amb persones voluntàries. Si ets una persona catalanoparlant i vols fer de voluntari o voluntària inscriu-te a vxl.cat o truca al Consorci del Lluçanès per demanar informació (93 888 00 50).

Comparticions