Project Description

La Xarxa de la petita infància i família del Lluçanès neix amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments del Lluçanès i vol donar respostes de qualitat a les necessitats de les persones del territori a través de recursos i serveis diversos per als infants de 0 a 6 anys i les seves famílies.
Per una banda, a través de xarxa d’Escoles Bressol es pretén que les educadores puguin compartir eines de treball, projectes, coneixements, recursos, formació, etc.

Per altra banda, s’ha creat un programa de Tallers, xerrades i sortides per a la petita infància (0-6 anys) per al curs escolar 20-21, amb variades propostes que es portaran a terme a diferents municipis i que vol contribuir a crear un model l’atenció a la petita infància.

Veure programa de Tallers, xerrades i sortides

Tallers, xerrades i sortides per a la petita infància i famílies


Xerrada – Repensem l’escola?

Xerrada a càrrec de Gino Ferri adreçada a famílies de tots els nivells educatius i a professionals de l’educació. Per què avui el canvi educatiu és ser tan important i necessari?

Els mesos passats hem viscut la imprevisible necessitat de confinar la població, d’avui per demà, cosa que ens va portar de manera immediata a cercar solucions perquè l’escola pogués continuar a distància. Ara és important que ens plantegem preguntes que ens ajudin a tornar a l’escola de manera presencial tot aprofitant de la millor manera l’experiència viscuda.
Quina escola hem viscut?
Quina educació hem viscut?
Què podem aprendre de l’experiència dels mesos passats?
Com aquests aprenentatges ens poden ajudar a crear una escola que pugui complir amb la seva funció al segle XXI?
Durant la sessió aprofundirà en aquestes qüestions des d’una perspectiva global, amb el fi d’imaginar noves oportunitats i possibilitats.

Lloc: En línia

Dia: Dilluns 5 octubre

Hora: De 18 a 19:30h.

Preu: Gratuït

A càrrec de: Gino Ferri, mestre de Reggio Emilia (Itàlia) i formador de formadors.

Inscripcions: Fins el 30 de setembre

INSCRIPCIONS

Xerrada – Ni prínceps blaus ni princeses promeses: Educar sense estereotips de gènere a la primera infància

Com ets sents quan el teu fill es vol posar un vestit o et demana que li pintis les ungles? Com a pare o mare tens dubtes de quina resposta donar en diferents situacions del dia a dia en relació als estereotips? Reflexionarem sobre com educar d’una manera respectuosa i lliure d’estereotips, per
contribuir a l’educació no sexista dels més petits i de les més petites de casa.

Lloc: Pavelló de Perafita

Dia: Dimarts 27 d’octubre

Hora: De 17:30 a 19:30h

Preu: Gratuït

A càrrec de: Associació Candela

Inscripcions: Fins el 20 d’octubre

INSCRIPCIONS

Taller – Música en família

Com a llenguatge que és, la música permet relacionar-nos afectivament des del primer moment amb els infants. A través de cançons, ritmes, jocs de falda, petits instruments, etc., crearem un espai on pares i mares podreu compartir amb els vostres fills/es un temps dedicat a la descoberta d’un món sonor alhora que reforçar els vincles.

Lloc: El Casal St. Bartomeu del Grau

Dia: Divendres 13 de novembre

Hora: De 17:15 a 18:15h (famílies amb infants de 0 a 3 anys) i de 18:30 a 19:30h (famílies amb infants de 3 a 6 anys)

Preu: Gratuït

A càrrec de: EMAL

Inscripcions: Fins el 30 d’octubre

INSCRIPCIONS