Avui s’ha presentat el nou curs 2018-19 de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès amb diferents novetats! Una escola transversal, cohesionadora i innovadora en metodologia educativa al Lluçanès.

A les portes d’acabar el primer curs escolar, l’Escola de Música i Arts del Lluçanès ja s’ha consolidat com a referent fomentant i apropant la música i les arts als habitants del Lluçanès. A través dels seus programes, adreçats a diverses edats i interessos, l’impacte en el territori ha sigut transversal.

L’Escola de Música i Arts del Lluçanès compta amb diferents programes educatius:

L’ESCOLA DE MÚSICA: L’escola de música dóna servei a totes aquelles persones que volen aprendre a tocar un instrument. El programa educatiu consta de dues etapes: la inicial (de 3 a 6 anys), amb classes de música i moviment i tastets d’instruments, que aquest curs s’han portat a terme a 4 municipis amb un total de 39 alumnes, i la bàsica o avançada (de 7 anys en endavant), amb l’instrument com a pilar fonamental (clarinet, saxo, trompeta, violí, bateria, guitarra elèctrica i acústica i piano) i complementat amb assignatures com ara llenguatge musical i creativitat, cor o conjunts instrumentals.

El curs 17-18 l’han cursada 106 alumnes i, el més important, de totes les edats!

l’EMAL ha concedit beques i bonificacions a un total de 48 persones, de les quals 46 tenen una bonificació de -10% (monoparental, família nombrosa o més d’un membre de la família a l’EMAL) i 2 tenen beca del 50% a través del sistema de beques d’assistència social.

Ja hi ha les inscripcions obertes per aquest proper curs 2018-19, del 4 al 22 de juny!

Tota la informació la trobareu a www.llucanes.cat/emal

TALLERS TRIMESTRALS: Els tallers trimestrals, a més d’incorporar tot tipus de disciplines artístiques (plàstiques, escèniques, literàries, audiovisuals i musicals), ofereixen petites accions formatives que van des de monogràfics de 2 hores fins a tallers de 15 hores. Aquest curs 17-18 s’han portat a terme 12 tallers (4 cada trimestre) a 6 municipis diferents, i pels quals han passat 121 alumnes amb edats compreses entre els 3 mesos i els 71 anys.

Les disciplines artístiques que s’han desenvolupat:
– 4 tallers d’arts plàstiques (il·lustració i enquadernació, gyotaku i art en femení)
– 6 tallers de música (música per a nadons i massatge sonor)
– 2 tallers d’arts escèniques (pallasso i teatre musical)

L’oferta i inscripcions pel 1r trimestre del curs 18-19 estaran disponibles el mes de setembre.

BANDA ESCOLAR A PERAFITA: Es tracta d’un projecte de democratització de la pràctica musical en el inspirat en el projecte “Un infant, un instrument”. On han participat 19 alumnes de 1r a 6è de Primària aprenent a tocar instruments de vent metall o de percussió en horari lectiu, una hora cada setmana dividits en dos grups.

ACTUACIONS OBERTES A LA CIUTADANIA: L’EMAL aposta per ser una escola oberta i potencia les actuacions lliures i gratuïtes per a tothom, entenent que anar a un concert també forma part de l’enriquiment cultural de la comarca. És per això que al llarg del curs ha realitzat 10 concerts i audicions, a més de la Setmana Cultural (del 19 al 22 de març) i la Setmana de l’Amistat (del 28 al 31 de maig), en col·laboració amb el Centre Obert i el curs de català per a nouvinguts.

TREBALL EN XARXA: Des del primer dia l’EMAL es va associar a l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música), que proporciona formació pel professorat, avantatges per l’alumnat (descomptes, promocions, tallers, etc.), assessorament tècnic, etc.

També treballa activament amb la Xarxa d’Escoles de Música i Arts de la Diputació de Barcelona des
de la seva fundació, el novembre de 2017, en la detecció i resolució de necessitats i oportunitats dels
serveis d’educació musical.

L’Escola de Música i Arts del Lluçanès estimula les capacitats expressives i artístiques de les persones, potencia els conjunts instrumentals i vocals per l’enriquiment de l’experiència musical en grup, contribueix a la cohesió de la societat del Lluçanès i dóna cabuda a persones d’edats, motivacions i necessitats diferents

Encara falta el concert de final de curs! Dissabte 16 de juny, a les 12h, al Pavelló Municipal d’Olost. Hi esteu tots convidats!

Les novetats pel curs 2018-2019:

El proper curs 2018-19, 12 pobles formaran part de l’EMAL: Alpens, Lluçà , Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d’Albars, Santa Maria
de Merlès i Sobremunt.

● En el programa de Llarga Durada, Lluçà s’incorporarà a l’EMAL amb una aula, essent el 6è municipi amb aula al Lluçanès, on s’hi impartirà l’etapa inicial i bàsica.

Gairebé el 90% dels alumnes d’aquest curs 2017-18 han confirmat que continuen el curs vinent i la previsió és d’incrementar el número d’alumnes del curs actual.

● En programa de Curta durada es durant a terme noves programacions cada trimestre: al setembre i desembre de 2018 i març del 2019 i s’incorporarà la dansa com a disciplina artística. Es mantindran els 2 tallers subvencionats per a dones en motiu del 25N i el 8M.

● ALTRES NOVETATS

Per la tardor 2018: Es programarà un cicle de concerts de tardor a 5 municipis: Alpens, Olost, Perafita, Prats de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra, gràcies a una subvenció concedida per La Diputació de Barcelona  a través del catàleg de serveis de l’àrea de Cultura, Educació i Esports.

A principis 2019 es té previst fer una reforma de l’edifici de l’escola de música “Josep Cirera i Armengol” de Prats de Lluçanès a través de la concessió de l’ajut de 35.767,12 € de la Diputació de Barcelona a través del programa complementari de reforma i millora per equipaments.

El tríptic de l’EMAL

 

 

 

 

Comparticions