12 persones, a 12 municipis amb 12 llengües d’origen expliquen la seva relació amb la llengua catalana com a llengua d’acollida al Lluçanès

El proper dimecres 28 de setembre es presentarà en un acte obert a tot el públic el vídeo “Lluçanès acull”. El treball vol mostrar la diversitat de llengües i cultures d’origen de les persones que han arribat a viure al Lluçanès i com aquestes persones han adoptat el català com a llengua d’acollida i element clau de relació amb el territori. 

La gravació s’ha realitzat durant els mesos de juliol i agost a cada un dels municipis del Lluçanès. A cada poble hi participa un testimoni, buscant diversitat entre ells, tant pel que fa a edats, gèneres, anys vivint a Catalunya i per suposat, països d’origen.

La presentació que serà el dimecres, 28 a les 17:30h a L’Espai de Prats de Lluçanès, es farà en el marc del Dia Europeu de les Llengües (26 de setembre), una jornada implantada pel Consell d’Europa amb la finalitat de fomentar l’aprenentatge d’idiomes a tot Europa i de posar en valor la diversitat lingüística i cultural del continent europeu. A la presentació també hi assistiran els i les protagonistes del vídeo.

Recordem que el Consorci del Lluçanès promou l’aprenentatge inicial del català a les persones nouvingudes a partir de cursos als diferents pobles del territori. De fet, el mateix dimecres començarà una nova edició del curs de català per a persones nouvingudes a l’Espai de Prats.

El Consorci del Lluçanès vol agrair a les dotze persones que de forma voluntària han participat a la gravació del vídeo.

Comparticions