A la recta final de curs és el moment que l’alumnat de 4t d’ESO ha de decidir cap on encaminar la continuïtat dels seus estudis. Alguns d’ells optaran per el batxillerat (que en la majoria de les seves modalitats s’ofereix a l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès) o bé per als cicles formatius de grau mitjà.

Sovint hi ha dubtes i la decisió no és fàcil. Per això el Consorci del Lluçanès aporta a l’alumnat i famílies una guia amb tota l’oferta educativa dels cicles formatius que s’ofereixen als centres educatius situats a les comarques veïnes i a només uns 30 minuts del Lluçanès, amb una actualització dels cicles que s’incorporen el nou curs 22-23.

En aquesta guia, per cada família professional trobareu els cicles de grau mitjà i grau superior i el nom dels centres on s’ofereix i hi torbareu relacionades les webs i els contactes dels centres. L’objectiu és ajudar a l’alumnat i a les famílies a poder localitzar de manera més àgil tota la formació que tenen a l’abast. 

Podeu consultar-lo la guia aquí. Podeu consultar l’actualització curs 22-23 aquí.

A més dels instituts i centres de formació que ofereixen formació professional presencial el Departament d’Ensenyament ofereix un institut per cursar la formació a distància: l’Institut Obert de Catalunya, IOC (cicles formatius, batxillerat, GES, entre altres). Podeu consultar la seva oferta aquí: www.ioc.xtec.cat/educacio/ 

Durant els propers dies hi haurà JORNADES DE PORTES OBERTES  a diferents centres educatius. És una gran oportunitat per conèixer els estudis i els centres amb profunditat a través de les xerrades que s’ofereixen.

A continuació teniu detallats alguns centres que obren les portes properament:

Dissabte 2 d’abril:

Institut de Vic

Escola d’Hosteleria d’osona (Tona)

Institut Cirviànum de Torelló

La Salle Manlleu

Institut Guillem Catà de Manresa

Escola Joviat de Manresa

Dijous 7 d’abril:

Escola diocesana de Navàs 

Recordeu les dates de pre-inscripció pel curs 22-23 

Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà seran del 20 al 26 d’abril de 2022.

Programes de Formació i inserció seran del 2 al 13 de maig de 2022.

 

Teniu a la vostra disposició les següents webs de referència que us poden ajudar:

www.osonajove.cat/capsula

www.preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/

www.queestudiar.gencat.cat/

www.triaeducativa.gencat.cat

Comparticions