Des de Lluçanès Turisme – Consorci del Lluçanès s’han elaborat paquets amb material turístic de consulta pels allotjaments rurals, i restaurants que ho han sol·licitat, per tal d’homogeneïtzar la informació turística al territori i al mateix temps reduir el consum de fulletons i paper.

Els paquets, que es distribueixen amb una carpeta de cartró, estan formats per un exemplar dels principals fulletons turístics:

 

Per altra banda també s’ha incorporat al paquet de material de consulta 1 cartronet amb els fulletons turístics digitals descarregables amb PDF, a través d’un codi QR. Aquest cartronet inclou fulletons que actualment estan esgotats amb paper però que es poden descarregar digitalment.

A més d’evitar un consum massiu de paper, amb aquest nou format de material promocional, el Consorci del Lluçanès vol contribuir a millorar la consciència ambiental entre els turistes que visiten el territori. Així, no només ofereix propostes per posar en pràctica un model de turisme sostenible, com la Ruta del pa o la Ruta de la llet, que donen a conèixer els productes locals, sinó que va més enllà animant als visitants a informar-se utilizant les noves eines digitals per evitar la generació de residus innecessaris.

Aquesta acció s’emmarca en el conjunt d’apostes per a la sostenibilitat que distingeixen el Consorci del Lluçanès amb la certificació de responsabilitat turística Biosphere.

 

 

Comparticions