El Consorci del Lluçanès ha presentat, aquest matí, un nou cicle que combina visites guiades per conèixer espais agroalimentaris, espectacles d’arts escèniques i degustacions de productes de la terra a través de petits tasts de derivats lactis, formatges, cerveses, embotits o cereals. 

Des de finals de març i fins el proper mes de maig, Païssa proposa 6 activitats agroculturals a diferents espais agroalimentaris del Lluçanès. Una iniciativa inspiradora i atractiva que convidarà els assistents a conèixer iniciatives que fomenten el desenvolupament rural del territori, acompanyades de cultura i productes locals.

Diferents companyies d’arts escèniques presentaran les seves propostes en localitzacions que formen part de les activitats agroturístiques ja existents al Lluçanès, la Ruta de la Llet i la Ruta del Pa i del blat forment, generant una simbiosi especial. Es tracta d’obrir una nova mirada,  d’atraure i apropar nous públics però també de fomentar que aquests espais siguin redescoberts i visitats de nou. Els espais que acolliran espectacles de circ, dansa, música i clown són quatre explotacions ramaderes (El Soler de n’Hug, Mas Terricabras, Formatges de Lluçà i Mas Rogers), una cervesera (Kibus) i la formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès (el Quall) que acull actualment dues formatgeries (La Petita Ànima i La Cardiguera). 

El cicle Païssa parteix de la idea que el substrat cultural del Lluçanès és molt viu i molt present a través de diferents iniciatives i que, per tant, és ja un tret identitari del territori. En aquesta línia, la proposta apostarà per propostes contemporànies que s’inspiren amb materials, espais i tradicions del món rural. Els artistes que s’integraran amb l’essència del territori seran Silver Drops, Cia 2x2Impro, Espai Volat, Companyia de circ Eia, Joana Dark i Xavi Lozano. 

Cada activitat del cicle constarà d’una visita guiada a l’espai o l’explicació dels projectes agroalimentaris (a les 11 h), un espectacle d’arts escèniques (a les 11.45 h), i un petit tast dels productes de cada projecte agroalimentari (a les 12.30 h). Les entrades tenen un cost de 5€ per persona (infants fins a 12 anys gratuït) i es poden adquirir entrades fins a 24 hores abans de cada activitat. Consulta la programació i compra les teves entrades.

La presentació ha tingut lloc a la païssa de Mas Rogers, un dels indrets que es convertiran en escenari durant el cicle i que dona nom a la iniciativa. Hi han intervingut Jordi Bruch, president del Consorci del Lluçanès; Montserrat Barniol, delegada del Govern a la Catalunya Central; Xevi Puig, alcalde de l’Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau; Judit Perarnau, tècnica de Desenvolupament Rural al Consorci del Lluçanès; i Rosa Rodríguez, directora de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès. També hi han assistit els responsables de les explotacions que acolliran el cicle.

El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on tindran lloc les propostes del cicle.

Comparticions