El Consorci del Lluçanès ha programat coordinadament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (a través de la Càtedra en Agroecologia i Sistemes Alimentaris) la setena edició del  Curs d’expert en Elaboració de Formatges Artesans, formació única en el seu sector.

El curs s’estructura en sis mòduls de formació teòrico–pràctica, en els quals es capacitarà a l’alumnat en l’elaboració de formatges: característiques i composició de la llet; tractaments previs i tecnològics; principis bàsics d’elaboració de formatges i productes lactis; maduració i anàlisi sensorial; tràmits, comercialització i mediambient; i disseny d’una formatgeria. Una vegada finalitzada aquesta etapa els alumnes realitzaran un setè mòdul de pràctiques en empresa en una formatgeria.

La formació teòrico – pràctica que s’iniciarà el 15 de març i finalitzarà el 9 de juny, es realitzarà al Consorci del Lluçanès, a Sta. Creu de Jutglar, i a la Formatgeria Col·lectiva del Lluçanès, a Alpens.

El cost del curs és de 1.300€, però gràcies a l’estreta col·laboració entre les diferents entitats organitzadores i el suport de Diputació de Barcelona – Xarxa de productes de la Terra, l’alumnat podrà accedir a una beca amb la que pagarà 450 euros per a la realització d’aquest curs. Les titulacions que s’obtindran al finalitzar el curs seran la d’Expert Universitari, per alumnes amb titulació universitària o la de certificació d’especialització per alumnes sense titulació universitària, i serà expedit per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Les places són limitades i el període de pre-inscripció està obert fins el 13 de desembre.

Per més informació i pre-inscripcions consulteu la web www.llucanes.cat/formacio

 

Comparticions