El Quall, la formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès, a Alpens organitza dues càpsules formatives d’especialització en el sector lacti el proper mes de novembre.

Les formacions van destinades a persones amb interès concret per conèixer les tecnologies d’elaboració de pastes filades i formatges blaus. També vol aportar coneixement per aquells projectes que vulguin diversificar els seus processos d’elaboració. Les inscripcions ja estan obertes al web: llucanes.cat/formacio

La pasta filada és una tècnica de fabricació d’una família de formatges que tenen una estructura més plàstica i fibrosa, alguns exemples són la mozzarella, la burrata, etc. Els formatges blaus es caracteritzen per tenir la presència de floridures que els proporcionen tons verd i blaus així com uns sabors i aromes molt característics.

Els dos cursos compten amb professionals experts del sector i es centraran en jornades de matí en la qual es combinarà la teoria de la tecnologia amb la pràctica i l’elaboració al mateix obrador. Les  formacions inclouen aspectes de caire sensorials per tal de veure mitjançant el tast com, en funció de la tecnologia d’elaboració utilitzada, es poden obtenir uns matisos molt diferenciats en el producte final.

El curs de pastes blaves a més, compatarà amb un seguiment a través de vídeo dels tractaments després de l’elaboració i durant la maduració.

Les formacions compten amb el suport de la Xarxa de productes de la Terra i la Xarxa d’Obradors Compartits de la demarcació de Barcelona.

Comparticions