Persones emprenedores i empreses poden consultar i sol·licitar gratuïtament serveis d’assessorament i acompanyament.

Aquest mes de juliol s’ha posat en marxa el web agroproductorsosonallucanes.cat, un portal del servei públic especialitzat d’assessorament a projectes i empreses agroalimentàries d’Osona i el Lluçanès. El servei, que ja fa 3 anys que funciona, vol facilitar així l’accés de les persones emprenedores a serveis com la planificació de l’arrencada d’un projecte, l’anàlisi de viabilitat, els estudis de mercat, la definició de plans comercials, la identificació de subvencions i normatives, localització d’obradors compartits, etc.

Pel que fa a les empreses, se’ls ofereixen serveis d’acompanyament en desenvolupament de noves línies de producte, innovació, estratègies de creixement, processos de relleu, digitalització, etc.

El sector agroalimentari al Lluçanès el formen  majoritàriament petites i mitjanes empreses tant del sector primari com d’elaboració i transformació, algunes de tradició familiar i altres de nova creació, algunes amb un sistema d’explotació més convencional i altres amb una aposta per l’ecològic i regeneratiu, algunes que estan integrades i altres que tanquen el cercle amb la venda directe. És un sector heterogeni i amb necessitats concretes.

Per donar resposta a aquestes necessitats s’ha creat des de fa tres anys, un servei públic especialitzat en el sector agroalimentari al llarg de la seva cadena de valor (producció, transformació i consum). Un servei coordinat per totes les entitats públiques de la comarca: Creacció, Consorci del Lluçanès, Consell Comarcal d’Osona, Consorci de la Vall del Ges Orís i Bisaura, Mancomunitat la Plana, Ajuntament de Manlleu, Ajuntament de Centelles, Ajuntament de Roda de Ter, Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, Ajuntament de Masies de Voltregà, Ajuntament de Sant Pere de Torelló i Ajuntament de l’Esquirol.

El servei està enfocat tan a emprenedors que tenen una idea inicial com a empreses ja consolidades. Als emprenedors els acompanyem en conèixer i planificar els passos per muntar l’empresa, analitzar si és viable, a fer un estudi de mercat i traçar un pla comercial, a conèixer com funcionen subvencions i normativa, trobar espais compartits per elaborar, etc. I a les empreses les acompanyem per desenvolupar noves línies de producte, per innovar, per créixer, per trobar relleu a l’empresa, per digitalitzar-se, etc. 

Compta amb un equip propi amb tècnics de Creacció i del Consorci del Lluçanès, especialitzats en el sector agroalimentari, així com amb una base de dades d’experts externs en diversos temes: enginyeria especialitzada, assessoria alimentaria, en la conversió a ecològic i especialistes subsectorials (hortícola, forestal, porcí, formatgeria, avícola, etc).

Es pot sol·licitar cita prèvia a través del web per tenir una primera sessió d’orientació i identificació dels serveis que pot requerir el projecte.

Comparticions