En el Consell General del Consorci del Lluçanès celebrat el passat 3 de desembre es va aprovar la nova organització de les àrees de treball del Consorci del Lluçanès.

La nova estructura d’àrees té novetats importants. Hi haurà adjunts als caps d’àrea, s’ha creat l’Àrea de Cultura de forma específica, la d’Igualtat que s’incorpora a Acció Social i algunes altres s’han agrupat. Així el repartiment queda en 8 Àrees que són les següents:

  • Promoció econòmica i ocupació: amb Jordi Bruch, alcalde de Prats de Lluçanès com a cap d’àrea, amb el suport de Ramon Padrós, alcalde de Sant Martí d’Albars.
  • Desenvolupament Rural i medi ambient: la responsabilitat de l’àrea recau a Ramon Ambrós, regidor d’Olost i actual Vicepresident del Consorci, conjuntament amb Josep Rocadembosch, d’Oristà, Josep Pujol, alcalde de Sant Agustí de Lluçanès i Gil Salvans, també regidor d’Olost.
  • Acció social, Joventut i Igualtat: amb Montserrat Juvanteny, coordinadora política del Consorci del Lluçanès i regidora de Prats de Lluçanès.
  • Educació i formació: aquesta Àrea que inclou l’Escola de Música i Arts del Lluçanès està liderada per Josep Sala, regidor de Perafita.
  • Centre de serveis: la responsabilitat recau en David Puyol, alcalde de Sant Bartomeu del Grau.
  • Cultura: estarà impulsada per l’alcalde de Sant Feliu Sasserra, Josep Romero i l’alcaldessa de Lluçà, Eva Boixadé.
  • Turisme, patrimoni i esports: Amb Marc Parés, alcalde de Sant Boi de Lluçanès i Laia Serra i Ricard Mesquíes, regidors de Sant Agustí de Lluçanès i Olost respectivament.
  • Comunicació, transparència i TIC: el responsable serà Pere Martí, regidor de l’Ajuntament d’Olost.

En el mateix Consell General es va aprovar l’adhesió a dos plans d’igualtat del Consell Comarcal d’Osona: el d’orientació sexual i identitat de gènere, i el d’igualtat de gènere. També es va aprovar el pressupost del Consorci del Lluçanès per a l’any 2020 per un import de 761.360€. En aquest s’ha inclòs una partida per tal de finançar, a través de subvencions, a entitats del Lluçanès que organitzin activitats culturals o socials.

 

Comparticions