El Consorci del Lluçanès – Lluçanès Turisme crea un nou material turístic que posa en valor els principals elements romànics i medievals del Lluçanès.

Un producte turístic dins l’àmbit Patrimoni i Cultura que fa un recorregut pels principals elements romànics de la comarca on es poden reconèixer les principals característiques d’aquest art: capelles amb volta de canó, portalades amb capitells decorats i esculturats, arcuacions llombardes, pedres ben treballades amb juntes de calç, absis semicirculars i campanars d’espadanya…A l’època medieval es va configurar la manera de poblar el territori del Lluçanès i d’aquesta època ens han arribat un conjunt d’esglésies romàniques que conserven, a través dels segles, tota la seva puresa arquitectònica.

12 propostes per descobrir les joies del romànic del Lluçanès: el Monestir de Lluçà, la cripta/tribuna d’Oristà, Sant Vicenç del Castell, Sant Andreu de Llanars, Sant Pere de Serrallonga, Sant Jaume de Fonollet, Sant Genís Sadavesa, Sant Salvador de Bellver, el portal de Sant Feliu, Sant Nazari de la Garriga, Sant Pau del Colomer o el Pont Medieval de Sant Martí d’Albars.

Es tracta d’un producte turístic amb un alt potencial per atraure visitants interessats en la cultura i el patrimoni al Lluçanès. Amb aquest producte es vol aconseguir captar visitants durant tot l’any i per tant desestacionalitzar el turisme al territori

Per conèixer el romànic del Lluçanès: https://turisme.llucanes.cat/escapat/patrimoni-cultura/romanic/

Descarrega el Fulletó les joies del romànic en PDF

Comparticions