L’Escola de Música i Arts del Lluçanès ha iniciat aquest curs 2020-2021 el projecte ‘Art en Connexió’, un projecte artístic de col·laboració amb 9 escoles de primària del Lluçanès (La Forja, Heurom, Aurora, Gafarró, Terra Nostra, Fedac, Lluçanès, Llevant i Els Roures).

Durant tot el curs els infants que hi han participat, la majoria de cicle inicial, han treballat des de diferents disciplines artístiques a partir d’una cançó, inventant-se’n la coreografia, el vestuari i la decoració a través de comissions de treball amb companys i companyes d’altres escoles.

A més, cada grup-classe s’ha inventat una lletra per una part de la cançó i, a partir d’un taller a càrrec de l’EMAL, també s’han inventat una percussió corporal per acompanyar aquesta lletra. Tota la tasca s’ha portat a terme dins l’horari lectiu dels centres.

Per enregistrar l’acompanyament instrumental de la cançó s’ha comptat amb les bandes escolars de les escoles Heurom i La Forja i amb el professorat de l’EMAL.

A causa de les mesures sanitàries actuals, tot el procés de treball s’ha acabat plasmant en un vídeo on es reflecteix tant el resultat final com algunes pinzellades del procés d’elaboració.

El treball en xarxa i el fet de posar en valor un projecte compartit, ha pres més importància que mai en el context de pandèmia en el que s’ha estat immers durant tot el curs.

Podeu veure’n el resultat a continuació:

Comparticions