Durant el mes de novembre comencen al Lluçanès tres cursos de català bàsic organitzats per l’àrea de formació del Consorci del Lluçanès amb el suport de Diputació de Barcelona i amb col·laboració de les regidories d’Educació dels ajuntaments de Prats de Lluçanès, St. Feliu Sasserra i St. Boi de Lluçanès. En total hi ha vint-i-un alumnes matriculats (6 a St. Feliu Sasserra, 6 a St. Boi de Lluçanès i 9 a Prats de Lluçanès). En el curs de Prats s’ha ofert, a més, un espai lúdic i educatiu per nadons de 0 a 3 anys per facilitar l’accés a la formació a aquelles mares amb fills d’edat pre-escolar.

Són cursos d’una durada de 20 hores amb sessions setmanals d’una hora i mitja adreçats a persones i col·lectius d’immigrants que no coneixen la llengua catalana, i representen un recurs bàsic de cohesió social amb l’objectiu de facilitar la seva inserció social i laboral.

Enguany el Consorci del Lluçanès ha signat un conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), gràcies al qual tots els alumnes d’aquest curs de nivell A1 podran obtenir el certificat oficial de la DGPL de nivell inicial.

D’altra banda el Consorci del Lluçanès s’ha sumat al programa Voluntariat per la Llengua impulsat per la DGPL de la Generalitat de Catalunya destinat a crear parelles lingüístiques perquè els alumnes de cursos inicials i bàsics o aprenents de la llengua en general puguin guanyar confiança a l’hora de posar en pràctica la llengua reforçant així el seu aprenentatge. Totes les persones interessades en fer de voluntaris en el Voluntariat per la Llengua es poden posar en contacte amb el Consorci del Lluçanès (93 888 00 50) o amb el seu ajuntament.

Comparticions