El projecte “Valors Up. Viu l’esport” és un nou projecte que té com a principal objectiu promoure noves pràctiques esportives que fomentin valors com el respecte, la cooperació i l’aprenentatge d’una bona gestió de les emocions per part dels esportistes i el seu entorn.

Dins del projecte està previst realitzar una avaluació de l’estat de l’esport al Lluçanès. Aquesta anàlisi ens permetrà conèixer com es treballen els valors en les diferents pràctiques esportives, també el grau de participació dels joves en l’esport, el per què s’abandona la pràctica esportiva, quines accions cal emprendre per millorar aquestes pràctiques i de quins recursos disposem per fer-ho.

Algunes de les activitats que s’estan realitzant durant aquest primer trimestre del curs 20017-18 són els tallers de canoteràpia (teràpia assistida amb animals)  a Perafita i també a Prats de Lluçanès amb els participants del Centre Obert. L’objectiu d’aquests tallers és promoure noves activitats que atenguin la diversitat i fomentin l’inclusió social. D’altra banda també a mitjans de desembre es realitzarà una jornada de foment dels valors de l’esport adreçat al grup d’alumnes de 2n d’ESO com a una activitat més de l’àrea d’educació física.

Durant les vacances de Nadal es realitzaran les UP’S esportives (activitats de curta durada) per tal de donar l’oportunitat als diferents municipis del Lluçanès de realitzar activitats esportives que no s’oferten en el seu municipi de forma habitual. Aquestes activitats s’adrecen a infants i joves amb l’objectiu d’animar-los a practicar nous esports.

De cara el segon trimestre està previst realitzar un taller d’audiovisuals per a alumnes de 2n i 3r d’ESO amb la finalitat de treballar els valors de l’esport mitjançant les noves tecnologies. Altres accions que també es preveuen són formacions per a diferents col·lectius, xerrades als centres educatius, jornades de treball per a docents…

A final de curs es realitzarà una jornada amb tots els agents implicats per tal de donar a conèixer les accions realitzades i ser un punt de trobada entre ells.

Aquest projecte es realitza a través de l’Àrea d’Esports del Consorci del Lluçanès i de Serveis Socials amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Comparticions