El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha participat aquest divendres al matí a la presentació del projecte Qualitat Lluçanès, que ha impulsat el Consorci del Lluçanès per millorar la qualitat de vida de les persones del territori.

Es tracta d’una iniciativa orientada a la inserció laboral inclusiva, que vol aportar valor a les empreses i persones del Lluçanès, treballant conjuntament amb el teixit empresarial, la ciutadania i les administracions públiques.

A la presentació també hi ha assistit el president en funcions del Consorci del Lluçanès, Isaac Peraire, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós,  la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Roca, així com alcaldes i empresaris del Lluçanès.

Isaac Peraire, ha destacat que el Lluçanès ha de ser un territori d’acollida i aquest projecte ajudarà a aconseguir aquest objectiu i ha agraït la tasca del personal tècnic del Consorci que hi ha treballat.

Les tècniques d’Ocupació i Inserció del Consorci han explicat quin és el context de la comarca en termes d’ocupació, i a continuació han detallat els objectius específics del projecte. Entre aquests destaquen: millorar la competitivitat empresarial del territori, és a dir, fixar-se en les característiques del lloc de treball i de les persones per fer un encaix competencial entre les empreses i els treballadors, millorar l’atenció a les persones usuàries del SOL i en general a totes les persones treballadores. També treballar per l’excel·lència del servei, oferir una ocupació de qualitat al territori, millorar l’ocupabilitat de les persones usuàries del SOL, potenciar les perspectives de futur del Lluçanès, frenant la despoblació i possibilitar l’acollida de nova població.

Per la seva banda, el conseller Chakir el Homrani, ha declarat que és clau com es treballa la taxa d’atur i d’activitat i com es genera aquesta activitat: “la discriminació en el treball, no només és injusta i immoral, sinó ineficient. Cal entendre que un país cada dia més divers, ha de ser capaç de créixer amb aquestes potencialitats, la discriminació ens fa ser ineficients”. “No ens podem permetre no entrevistar o contractar a una persona pels seus noms i cognoms”, ha exposat el conseller.

A més,  el Homrani, ha elevat la tasca feta pel Consorci posant fil a l’agulla en aquest àmbit i introduint el debat. Així mateix, ha subratllat que veu la viabilitat d’aquest projecte en altres municipis: “presentem un projecte que estic segur que pot ser exportable, reforça la idea de capacitat de treballar mà a mà amb els ens supramunicipals, el teixit social i territorial”. “El treball de qualitat és la millor política social que podem fer per aquest país”, ha sentenciat el conseller.

Accions del projecte

Entre les accions del projecte Qualitat Lluçanès destaquen, la redacció d’un decàleg d’aplicació per a la gestió d’ofertes i les relacions del Consorci amb les empreses de la comarca. En ell es recolliran les característiques de les ofertes que el SOL gestionarà.

També la redacció d’un protocol per la gestió d’ofertes tenint en compte la no-discriminació en un sentit més ampli de la paraula i la igualtat en l’accés al treball de les persones.

La promoció i impuls de les mesures de Responsabilitat Social Corporativa per tal de promoure les bones pràctiques i millorar la competitivitat empresarial. El disseny d’un circuit d’atenció a les persones, amb la idea que qualsevol persona que es dirigeixi a qualsevol administració pública del Lluçanès pugui ser derivada a altres serveis per tal de poder cobrir les seves necessitats de manera global. Davant situacions de precarietat i vulnerabilitat laboral que puguin patir les persones del territori es crearà un servei d’informació, assessorament i sensibilització. Així com la producció de tres vídeos informatius sobre: interpretació de contracte, interpretació de nòmines, i drets i obligació dels treballadors i treballadores.

Totes aquelles empreses que s’adaptin als estàndards de qualitat del Consorci del Lluçanès obtindran un segell de qualitat.

A l’arribada al Consorci el conseller ha signat el llibre d’honor i ha visitat les instal·lacions i personal.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, signant el llibre d’honor del Consorci

Visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani al Consorci

Comparticions