Neix una nova ruta agroalimentària al Lluçanès al voltant del món de la tòfona i el seu coneixement.  El Lluçanès és un territori que reuneix les condicions climàtiques, les característiques del terreny i una vegetació idònies per al desenvolupament de la tòfona, producte que destaca pel seu gran valor gastronòmic i de propietats excepcionals.

La ruta consisteix en fer un recorregut a través de diferents activitats al voltant de la tòfona, i on els participants podran escollir quina o quines d’aquestes volen realitzar: visites guiades per a públic familiar a una explotació de tòfona per conèixer com es produeix i recol·lecta aquest producte, visites gourmet per assaborir productes elaborats amb tòfona,  tastets i maridatges amb tòfona, o una experiència de tofonoteràpia a la pròpia pell. Una experiència per a tots els sentits !!

Es dóna el tret de sortida de la ruta amb la tòfona blanca o tòfona d’estiu com a principal protagonista i a l’espera de l’època punta de la tòfona negra o d’hivern un cop comenci la tardor. L’objectiu de la ruta és dinamitzar i promocionar el sector de la tòfona al lluçanès i donar a conèixer tots els seus valors a través d’activitats pedagògiques, experiencials i naturals.

La intenció és que la ruta es pugui anar ampliant de cara a la temporada de tòfona d’hivern, sumant més propostes d’activitats dels agents territori que treballen o cuinen amb tòfona.

Amb aquesta, ja seran 3 les rutes turístiques que volen donar a conèixer i apropar els productes locals del territori. Les dues primeres rutes van ser la Ruta del Pa, al voltant de la recuperació del blat forment i que actualment ha incorporat noves activitats; la segona en presentar-se va ser la Ruta de la Llet,  on els visitants poden conèixer formatgeries i granges de llet de proximitat.

Comparticions