El nou projecte oferirà tallers i xerrades sobre temes relacionats amb la salut als pobles que formen part de l’Àrea Bàsica de Salut Lluçanès (Lluçà-Santa Eulàlia de Puig-oriol, Olost, Oristà i La Torre d’Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Martí d’Albars). Les activitats que s’oferiran són obertes a tota la població del Lluçanès.

Escola de Salut s’iniciarà el gener de 2024 oferint tallers i xerrades gratuïtes. Fins el mes de juny, està previst que les activitats girin entorn a temes d’interès per a la gent gran com les caigudes, últimes voluntats i eutanàsia, així com la realització d’una passejada saludable, entre altres.

Es preveu realitzar les activitats de forma mensual i amb una durada d’una hora i mitja. Les temàtiques variaran cada mes, i seran les mateixes en els diferents municipis on s’ofereix per part dels professionals de l’Àrea Bàsica de Salut. Els participants hauran d’inscriure’s prèviament en els respectius ajuntaments.

El projecte està impulsat per l’Àrea Bàsica de Salut amb la coordinació del Consorci del Lluçanès i la col·laboració dels ajuntaments dels pobles implicats. Amb aquestes activitats es persegueix millorar els coneixements i les habilitats en salut dels seus assistents, apropant els professionals de l’atenció primària a la comunitat i promovent xarxes de relació.

Amb el programa Fes-ho bé, El Consorci del Lluçanès forma part d’un grup intersectorial per tal de fer un treball en xarxa amb diferents agents/institucions d’Osona i el Lluçanès amb l’objectiu de promoure estils de vida saludables i entorns cada vegada més saludables per prevenir l’excés de pes (sobrepès i obesitat) i altres problemes de salut que s’hi associen en infants i adolescents de la comarca.

Comparticions