Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Namina Trio


Diumenge 24 de setembre
A les 12 del migdia
Església de Sant Martí de Sobremunt

De l’Amazones al Mediterrani passant pel Mississipi i el Nil.

Després de girar l’últim disc “Un Udol” durant un any a llocs com al cicle Jazz a la Fresca del Sunset Girona, Jazz al Jardí Fundació Cuixart Palafrugell, 42 Festival Jazz Terrassa, Mas i Mas Festival i el Festival Barnasants, entre d’altres; Namina, Pep Gol i Pep Rius s’uneixen en aquest trio que juga amb el blues des de l’arrel fins a l’actualitat, passant pel swing i folk del nord i del sud Amèrica i abraçant altres sonoritats.

Fitxa artística:

Namina: veu, guitarra, merlin.

Pep Gol: trompeta, melòdica, cargol de mar.

Pep Rius: contrabaix.

De Bessie Smith, Vinicius de Moraes, Nina Simone i Taj Mahal a Tom Waits, Leyla McCalla, Cesária Évora i a les mateixes composicions de Namina.


Espai Patrimonial


ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ – Sobremunt

Es tracta d’un temple que correspon al resultat de l’ampliació que es va fer a la segona meitat del segle XVIII d’una antiga església bastida el 1620.L’església consta d’una sola nau, flanquejada per capelles laterals que allotgen sengles altars. En la capçalera, el presbiteri es troba situat entre la sagristia, a la dreta, i la capella del Santíssim, a l’esquerra; centrat per la imatge de Sant Martí, es troba decorat amb notables pintures modernes, situades en el plafó del fons i en el sostre.

L’església apareix documentada per primera vegada l’any 1094 quan ja feia temps que exercia de parroquial apareixent en els llistats de parròquies del bisbat de Vic d’entre els anys 1025 i 1050 amb el nom de “Supra Monte”. Aquesta parròquia es trobava situada dins el terme del castell de Voltregà, sota la jurisdicció del qual estigué fins a principis del segle XIX. Aquest edifici romànic, però, no ha arribat als nostres dies ja que fou totalment renovat vers l’any 1620 i ampliat al segle XVIII.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions