Amb motiu de l’epidèmia del SARS-CoV-2 a Catalunya, des del Departament de Salut s’estan fent modificacions en la tramitació i accés a les receptes mèdiques per evitar que els pacients es desplacin als centres de salut.

Així doncs, a partir d’aquest dijous 19 de març i mentre duri la situació de pandèmia, les oficines de farmàcia poden recuperar el pla de medicació vigent del pacient únicament amb la seva targeta sanitària (TSI) pels casos que el pacient hagi perdut o no disposi del full (en paper) del pla de medicació vigent o anterior. Les oficines de farmàcia també poden dispensar la medicació necessària per 1 mes de les prescripcions de tractaments crònics que hagin caducat sense necessitat de renovació per part del metge. Aquestes mesures són de caire excepcional.

D’altra banda, també cal recordar que tota la ciutadania té accés a la seva informació personal de Salut a l’espai web La Meva Salut. De forma excepcional es pot demanar l’usuari i contrasenya per accedir-hi al telèfon gratuït 900 053 723 o emplenant el formulari al següent enllaç. Aquest espai permet fer eConsultes amb el teu metge, descarregar-te el pla de medicació, consultar resultats i diagnòstics, entre d’altres.

 

Comparticions