Ja fa mig any que cada últim dissabte de mes, des del Consorci del Lluçanès amb el guiatge de Ramon Baucells del col·lectiu Lluçanès Viu, es programen sortides guiades per conèixer els ocells del Lluçanès vinculades al calendari anual del Lluçanès editat pel Consorci.

Durant aquests sis mesos, ens hem traslladat als municipis de Lluçà, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Perafita, Sobremunt i Olost per conèixer l’hàbitat on viu o transita el trencalòs, el mussol comú, el pigot negre, la puput, l’escorxador i el martinet de nit. A més de descobrir part de la flora i en ocasions, també fauna dels espais on s’han realitzat les sortides.

Un total de 338 persones, dels quals 238 són adults i 100 són nens i nenes han participat a les sortides programades. Amb aquestes xifres es confirma l’alt interès per conèixer l’ornitologia al Lluçanès fet que ja va provocar des del segon mes, la necessitat de crear dos grups per dia, un per a un públic més familiar i l’altre per a persones adultes.

Les sortides guiades per conèixer alguns dels ocells del territori s’han convertit ja en un producte turístic que des del Consorci del Lluçanès es vol apostar i dinamitzar ja que segueixen una línia de productes turístics sostenibles i de qualitat.

La propera sortida serà aquest dissabte 28 de juliol a Alpens per conèixer l’àliga calçada.  Podeu fer la inscripció al següent enllaç

Comparticions