Aquest mes de febrer han arrencat nous cursos de català a tot el territori amb un total de 52 alumnes. Es tracta de cursos de nivell inicial de 45 hores de durada que representen el primer nivell d’aprenentatge de la llengua per a les persones nouvingudes al Lluçanès.

Els cursos, que s’han iniciat entre gener i febrer, tenen lloc a Sant Bartomeu del Grau amb un total de 13 alumnes, Oristà amb 7 alumnes, Prats de Lluçanès amb 20 alumnes i la continuïtat del curs de Sant Boi de Lluçanès que ha incorporat alumnat nou amb un total de 14 alumnes.

Les procedències de l’alumnat són Marroc, Senegal, Veneçuela, Colòmbia, Paraguai, Brasil, Geòrgia, Perú, Honduras, Ecuador, Ghana i Nigèria.

Aquests cursos són necessaris per obtenir el certificat de Primera Acollida de la Generalitat de Catalunya i esdevenen no només espais per a l’aprenentatge de la llengua sinó també  espais de relació entre iguals, de xarxa i de coneixement del municipi, el seus serveis i el seu entorn.

Els cursos de català s’organitzen des de les àrees de Formació i del Servei de primera acollida del Lluçanès gestionat per l’àrea de Promoció econòmica i compten també amb el suport de la Diputació de Barcelona i  del Servei d’Acollida i Integració i Servei de Cooperació del Consell Comarcal d’Osona.

ATENCIÓ! Si parles català i tens una estona per conversar amb una persona que ja ha participat als cursos i necessita practicar, fes-te voluntari o voluntària!

Us trobareu 1 hora setmanal al llarg de 10 setmanes.

Inscriu-te al VxL (Voluntariat per la Llengua) i contribueix a difondre el català.

Consulta tota la info del VXL aquí i si tens qualsevol dubte contacte amb el Consorci del Lluçanès (93 888 00 50 / formacio@consorci.llucanes.cat) o demana informació a la biblioteca del teu municipi!

Comparticions