El passat dijous 8 de febrer al matí, coincidint amb la celebració del dijous llarder, es va realitzar una passejada conjunta entre els alumnes de Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior de l’Escola Terra Nostra d’Olost i la gent gran del poble, era el primer Passegem Junts del 2024 que dona el tret de sortida a una programació d’activitats que tindran lloc durant la primavera.

Passegem Junts és una activitat intergeneracional que persegueix connectar diferents generacions, fomentant el coneixement mutu, gaudint de la natura i l’entorn. En aquesta ocasió, el tema escollit de la passejada va ser l’aigua i hi ha participat més d’ un centenar de persones, entre infants i gent gran.

L’activitat va consistir en una caminada fins al Pantà de la Gavarresa, essent una oportunitat única per a explorar els voltants i aprendre. A l’arribada, esmorzar per a tothom en el planell del mateix pantà; coca i xocolata per a agafar forces. Seguidament, els avis i àvies, com a guardians de la història local, van compartir les seves experiències de vida i records amb els més joves, centrant-se en el tema de l’aigua i la problemàtica actual. Els nens i nenes estaven del tot atents en escoltar, entre altres anècdotes, que antigament el pantà s’utilitzava per a produir electricitat, que s’hi anava a pescar o que aleshores sols es dutxaven un cop per setmana i que havien d’anar a buscar l’aigua en la font o riera més propera doncs aquesta no sortia per les aixetes! A la tornada, es va aprofitar per fer parada en el dipòsit municipal d’aigua, on en l’actualitat aquesta hi arriba mitjançant el transport de cubes. Els nens i nenes de l’escola com a agraïment cap a la gent gran van fer un ball conjunt.

A continuació els nens i nenes van seguir  fins a Sant Adjutori on continuaven la jornada, i la resta de participants ja van fer retirada.

Aquesta activitat no només promou la connexió intergeneracional, sinó que també anima a un estil de vida saludable a través de la caminada i el contacte amb la natura. Ha estat organitzada per l’Escola Terra Nostra d´Olost juntament amb el Consorci del Lluçanès i  amb la col·laboració del avis i àvies del  Casal de Gent Gran d´Olost, de l’Espai Activa’t i de l’ Ajuntament d´Olost.

Comparticions