El passat dissabte 24 de febrer, últim de mes al capvespre, va ser el torn de la sortida guiada per conèixer el Mussol Comú a Prats de Lluçanès.

Davant del gran interès que estan generant les sortides i de les més de 100 persones que van assistir es va organitzar la sortida en tres grups. Un, per els més menuts, conduit per la Núria de l’ADEFFA situats a Camadoca on treballen amb la recuperació de mussols – entre d’altres animals i flora que recuperen i protegeixen- i que van poder mostrar algunes caixes niu. Els altres dos grups, d’adults, guiats per en Ramon Baucells de Lluçanès Viu i el Pere Baucells van fer una passejada diferent per els voltants de Prats observant les aus i ocells que apareixien al camí.

El punt final va ser la trobada dels tres grups, a prop del Grau, on els guies havien localitzat una parella de mussols i que gràcies al reclam, es van poder observar.

“El mussol comú (Athene noctua) és un petit mussol que s’alimenta d’insectes i ratolins. Cria en forats, bàsicament a les teulades i parets de cases velles. En tot el Lluçanès ja només en queden a Prats de Lluçanès i algun a Merlès alliberats per ADEFFA (Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona) situat a Camadoca, Santa Maria de Merlès. Els atropellaments a les carreteres i la falta de teulades velles on trobar forats, fa que hagin desaparegut de molts llocs. És fàcil de localitzar pel seu cant, uns crits estridents que a partir de gener sentireu al capvespre pels voltants de Prats, si us hi fixeu bé, el veureu sobre alguna teulada.”

Durant la visita, es van poder observar diversos ocells i fins i tot una migració de més de 120 grues que va creuar per l’espai on s’ubicava la sortida generant unes formes al cel impressionants.

Les sortides dels ocells, es realitzaran mensualment a tots els municipis del Lluçanès i van lligades al calendari del Lluçanès del 2018.

El proper mes de març serà el torn de la sortida del Pigot Negre a Sant Agustí de Lluçanès. Per conèixer més sobre l’ocell i per fer les inscripcions podeu visitar el seu web Pigot Negre

 

Comparticions