Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Maria Gíl. Veye


Dissabte 23 de setembre
A les 5 de la tarda
Castell d’Olost

Veye, vigília. Quan la majoria dorm, les ments que queden despertes ideen sons entrellaçats que més tard desembocaran en melodies, que ben cosides es teixiran en cançons. També la vigília és la nit prèvia als dies de festa, un moment d’alegria continguda, d’espera, d’il·lusió.

Veye és l’òpera prima i el racó de creació lliure de la María. Un espai on l’heterogeni bagatge de l’autora conflueix amb les influències de Baptiste i Mariano, permetent-los plasmar la seva veu. Melodies que busquen el lirisme i la bellesa i harmonies pròpies del jazz que caminen amb el folklore -llatinoamericà, ibèric- com a motor, amanit amb pinzellades que transporten al modernisme i l’impressionisme de Poulenc o Debussy.

Temes originals amb un format nou, a trio, lleuger, íntim, però ric i colorit, amb constant interacció i espai per a la improvisació, amb textos carregats d’emoció en castellà i valencià.


Espai Patrimonial


CASTELL D’OLOST 

El castell d’Olost es troba situat en una fondalada al sud del nucli urbà d’Olost, prop de la riera d’Olost. Està format per un gran edifici i una torre, de planta quadrada, coronada amb merlets i amb espitlleres com a obertures originals. A l’esquerra hi ha les restes d’un possible matacà i diverses fines espitlleres. 

La façana principal de l’edifici, orientada a l’oest, presenta una portalada d’arc rebaixat al primer pis a la qual s’accedeix a partir d’una escalinata de pedra moderna. La façana sud presenta un portal d’arc de mig punt a la planta baixa, que constituïa l’antiga entrada principal al castell.

Es tracta d’un castell restaurat, i documentat el 1117 en el testament de Bernat Guillem d’Olost el castell va sorgí de la descomposició del terme primitiu de l’antic castell d’Oristà. El castell no fou mai una fortificació estratègica de defensa tal com ho indica la seva situació sinó que fou més aviat una residència rural senyorial, erigit com a aglutinador d’unes possessions feudals.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions