Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Maitia Trio & Joan Mas


Diumenge 24 de novembre  
12h del migdia
Jardins de la Torre a Alpens

“Memòria, moviment, maitia”

Maitia , en euskera “carinyo”, és la paraula que millor defineix el procés creatiu i interpretatiu, d’aquesta proposta. Música autobiogràfica i descriptiva , que resulta efímera després de cada concert, convertint l’experiència en única i exclusiva per ser compartida amb el públic.

La música que sentirem creix i es desenvolupa passant d’un estil a un altre amb naturalitat, sense demanar permís, i desapareix de la mateixa manera, avança a les palpentes amb tranquil·litat en la majoria dels temes creant a vegades bucles sonors que resulten coneguts en alguns temes, mentre que en altres ocasions sembla deixar-te a la deriva entre intranquils sons.

Segons David Mengual “la vocació d’aquest disc és potenciar la complicitat per trobar un estat comunicatiu més real. Comunicar-nos i comunicar el nostre estat d’ànim i la realidat de les nostres vivències”.

Joan Mas – saxo alto

 Marc Cuevas – contrabaix

 Oriol Roca – bateria

 David Mengual – piano


Espai Patrimonial


Jardins de la Torre (Alpens)

Els jardins de la Torre estan situats al voltant de la Torre i delimitats per una reixa metàl·lica. Es tracta d’uns jardins d’estil senyorial on destaquen diversos arbres de grans dimensions.

Els jardins estan formats per una esplanada travessada per un camí amb grava que porta fins a la porta metàl·lica. Aquesta s’utilitza actualment com accés principal on hi ha diferents taules amb moles de molí acompanyades de bancs de formigó, i emmarcada amb diversos arbres de grans dimensions, entre els que es compta alguns avets i castanyers. A l’antiga porta principal, formada per dos pilars de pedra que sostenen els batents metàl·lics, dóna accés a dos trams d’escala de pedra a partir dels quals el camí es bifurca formant un quadrat de camí de pedra, amb vegetació a l’interior. Diverses tanques de boix defineixen espais quadrats envoltats per castanyers.

Curiositat: La Torre va ser construïda uns anys després del Casino, a la dècada dels anys trenta del segle XX, pel mateix promotor, l’empresari del món ferroviari Miquel Casals i Carles. L’antiga propietària (de Roca Sanitario, S.A) va fer donació als actuals propietaris amb la condició que continués tenint la funció de casa de beneficència, funció que es concentra en un pavelló de recent construcció ubicat al costat de la Torre.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès, Lluçanès a Taula es farà càrrec de l’espai de gastronomia i beguda del cicle Intrús.

Amb el cost de l’entrada us podreu beneficiar d’un petit tast gratuït de productes locals del Lluçanès. A cada concert trobareu diferents productes i productors. Un gust pels sentits.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.

Nyaaaam!


Compra entrades

.

Programació 2019

.

Shares