Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Magalí Datzira


Diumenge 11 de setembre
12 del migdia 
Jardins de la Torre, Alpens

La Magalí és una contrabaixista, cantant i compositora barcelonina que ha crescut tota la vida en un ambient musical i ha participat en diversos projectes de jazz, tant de sidewoman com a leader. Ara bé, des de fa un temps va començar a treballar en la seva pròpia música, produint cançons que va escrivint des de fa anys. A mitjans del 2021 va publicar el seu primer EP, titulat </3. Mentrestant, també ha publicat altres singles que han tingut molt bona rebuda.

En aquesta ocasió la Magalí ens proposa un concert íntim on tocarà les seves cançons acompanyada únicament del contrabaix o la guitarra amb la cruesa que això comporta.

Fitxa artística:

Magalí Datzira: contrabaix, guitarra i cantant


Espai Patrimonial


JARDINS DE LA TORRE D’ALPENS

Els jardins de la Torre estan situats al voltant de la Torre i delimitats per una reixa metàl·lica. Es tracta d’uns jardins d’estil senyorial on destaquen diversos arbres de grans dimensions. 

Els jardins estan formats per una esplanada travessada per un camí amb grava que porta fins a la porta metàl·lica. Aquesta s’utilitza actualment com accés principal on hi ha diferents taules amb moles de molí acompanyades de bancs de formigó, i emmarcada amb diversos arbres de grans dimensions, entre els que es compta alguns avets i castanyers. A l’antiga porta principal, formada per dos pilars de pedra que sostenen els batents metàl·lics, dóna accés a dos trams d’escala de pedra a partir dels quals el camí es bifurca formant un quadrat de camí de pedra, amb vegetació a l’interior. Diverses tanques de boix defineixen espais quadrats envoltats per castanyers.

Història: La Torre va ser construïda uns anys després del Casino, a la dècada dels anys trenta del segle XX, pel mateix promotor, l’empresari del món ferroviari Miquel Casals i Carles. L’antiga propietària (de Roca Sanitario, S.A) va fer donació als actuals propietaris amb la condició que continués tenint la funció de casa de beneficència, funció que es concentra en un pavelló de recent construcció ubicat al costat de la Torre.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions