Avui, 17 de maig, es commemora a nivell mundial el Dia internacional contra l’homofòbia, la bifòbia, i la transfòbia i des del Consorci del Lluçanès i les regidories d’Igualtat de tots els ajuntaments s’impulsen diverses accions durant el mes de maig.

Per una banda, el personal dels ajuntaments i del Consorci del Lluçanès cursaran durant el mes de maig la formació que ofereix la Generalitat de Catalunya: “COM AFRONTAR LA DISCRIMINACIÓ LGTBIQ+” amb l’objectiu d’adquirir coneixements bàsics sobre els conceptes al voltant del col·lectiu LGBTI+ així com saber identificar situacions de discriminació i com actuar.

Per altra banda, els municipis portaran a terme l’activitat: REFLEXIÓ I TALLER: DE TOTS ELS COLORS. Una activitat que vol ajudar a entendre els conceptes LGTBIQ+ i reflexionar sobre la discriminació que ha rebut i rep aquest col·lectiu tot elaborant una petita creació artística amb pintures. Podeu consultar la data del taller al vostre municipi a l’agenda del Lluçanès, en els enllaços següents o directament al vostre ajuntament.

A més a més, des de l’Oficina tècnica d’Igualtat de gènere i LGTBI d’Osona i amb el treball en xarxa amb les àrees d’Igualtat del Consorci del Lluçanès i altres ens d’Osona s’ha programat una taula rodona per avui divendres a les 18h sobre els recursos disponibles per combatre la lgtbifòbia a Osona i al Lluçanès. Consulta totes les activitats.

El 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

Comparticions