El passat 27 d’octubre va tenir lloc, a Oristà i a Prats de Lluçanès, la quarta Trobada de Juntes de Casals de Gent Gran organitzada pel Consell Consultiu de la Gent Gran d’Osona (CCGGO), amb 21 associacions participants.

L’objectiu de la trobada va ser doble. Per una banda, crear un espai de coneixença i reflexió al voltant del funcionament de les associacions de gent gran de la comarca, i per altra banda, conèixer part del patrimoni del Lluçanès a través de visites guiades al Museu de la Terrissa, a la cripta d’Oristà i al santuari de Lourdes de Prats.

L’obertura de la trobada va anar a càrrec de la Regidora d’Oristà, Lina Bruch, el President del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez i Araceli Garcia, en nom de la Comissió Permanent del CCGGO. Tots tres van coincidir en destacar la satisfacció que suposa per a les institucions que, després de 2 anys de pandèmia, es puguin recuperar aquests espais de trobada i cohesió entre associacions. També es va reconèixer el paper de les juntes en promoure l’envelliment actiu a tots els municipis.

La jornada es va desenvolupar amb un gran èxit participatiu i amb molta implicació per part de totes les persones que van ajudar en la organització, des de les tècniques dinamitzadores de gent gran d’Osona, la Comissió Permanent del CCGGO i fins als voluntaris d’Oristà i Prats, que van acompanyar els grups en les visites i van organitzar un final de festa musical al santuari de Lourdes.

 

 

Comparticions