La ruta del pa i del blat forment i la ruta de la llet al Lluçanès són dues rutes agroalimentàries que a través del seu recorregut permeten descobrir l’origen dels aliments, del camp a la taula, del territori i dels productors i productores que hi treballen.

Amb l’objectiu que segueixin evolucionant, innovant i creixent, el Consorci del Lluçanès ha ajudat a estructurar i impulsar noves experiències vivencials per gaudir-ne amb els cinc sentits. Les propostes arriben coincidint amb Setmana Santa, del 13 al 18 d’abril.

Pel que fa a la ruta de la llet, a les visites a les explotacions Formatges de Lluçà i Soler de n’Hug, s’hi suma un taller d’elaboració de formatge fresc a la formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès, El Quall, amb l’objectiu de tancar el cercle de la ruta i conèixer de primera mà el camí de la llet, de la granja a la taula. Les persones participants també podran gaudir d’un tast de productes lactis del Lluçanès. Els tallers tindran lloc els dies 12 i 14 d’abril. Preu 15 euros adults i 7,5 euros, infants de 5 a 12 anys. Reserves al correu: infotallerllet@gmail.com.

Per altra banda, la ruta del pla i del blat forment es complementarà amb un esmorzar de pagès que se suma a la visita del Mas Terricabras. A través de l’esmorzar les persones participants podran tastar i descobrir més productes singulars del Lluçanès. La visita especial amb esmorzar de pagès tindrà lloc dimecres 13 i dissabte 16 d’abril. Preu: 15 euros adults i 10 euros menors de 12 anys. Reserves al telèfon 699 71 38 26.

L’altra activitat de la ruta serà una visita especial a l’obrador de cerveses artesanes Kibus d’Olost, el dimecres 13 i dissabte 16 d’abril. L’activitat inclou la visita a l’obrador i un beermut amb productes locals. Preu: 18 euros. Reserves al telèfon 639 31 37 10.

*  Totes les activitats estan subjectes a un grup mínim de participants

Vols guanyar entrades per les noves experiències de les rutes agroalimentàries?

Durant el cap de setmana del 9 i 10 d’abril, al perfil d’Instagram @mercatdelram podreu participar a sortejos per guanyar dues entrades per l’experiència de la visita i l’esmorzar de pagès a Mas Terricabras i visita amb beermut a l’obrador de Kibus i dues entrades pel taller d’elaboració de formatge fresc al Quall. Estigueu atents i atentes i participeu-hi seguint les instruccions que es detallaran a la publicació.

 

Comparticions