El passat dimecres 24 de gener, les escoles participants del programa CuEmE d’aquest any (Escola Lluçanès i, FEDAC de Prats de Lluçanès, Terra Nostra d’Olost, La Forja d’Alpens, Aurora de Sant Boi de Lluçanès, Heurom de Perafita i Gafarró de Santa Eulàlia de Puig-oriol), i acompanyades de la tècnica d’Educació i del tècnic d’Empresa i Emprenedoria del Consorci del Lluçanès, han visitat La Fageda, gran referent de cooperativa d’emprenedoria social que gràcies a la seva activitat econòmica dona treball i habitatge a persones amb necessitats especials.

La visita, subvencionada pel Consorci del Lluçanès, s’emmarca en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola de la Diputació de Barcelona, i s’ha programat amb un doble objectiu: d’una banda, realitzar una trobada de totes les cooperatives del Lluçanès participants enguany en el projecte i, d’altra banda, que els/les alumnes coneguin les instal·lacions i el funcionament de la cooperativa La Fageda com a exemple de cooperativa d’emprenedoria social sense ànim de lucre.

Al llarg de visita, els 98 alumnes i els/les mestres acompanyanants, han pogut conèixer in situ tot el projecte social i empresarial, la seva història i el present de l’empresa. Han visitat la granja, les vaques, els camps de pastura i han vist el procés d’elaboració dels iogurts, postres i melmelades que després també han pogut tastar.

Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l’estratègia local i el projecte educatiu a l’aula. El primer assegura la integració del projecte en les polítiques municipals i el segon permet, a través de l’adquisició de competències bàsiques, fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes, mitjançant la creació d’una cooperativa escolar.

Les escoles han valorat molt positivament l’experiència: “Ens ha agradat molt la pràctica que es porta a terme a la Cooperativa de donar oportunitats/feines a les persones amb capacitats diverses. Vam aprendre que l’objectiu de La Fageda és que la gent que hi treballa amb malalties mentals i discapacitats, tingui una feina útil i digne”.

Comparticions