Durant aquests darrers dies els alcaldes d’Olost, Josep Maria Freixenet; Prats de Lluçanès, Jordi Bruch; St. Bartomeu del Grau, David Puyol i Sant Feliu Sasserra, Josep Romero, s’han apropat a les escoles del seus municipis perquè els socis i  sòcies cooperativistes de cicle superior els hi expliquessin el seu projecte.

Les 6 cooperatives escolars ja tenen nom, logotip, CIF i el projecte ben avançat!

Davant els alcaldes (en el cas de les escoles de Prats els van visitar també les regidores d’Educació i de Comerç, Montse Juvanteny i Vanessa Gómez) han pogut explicar com ha estat tot el procés: com han triat el nom; quins tràmits han hagut de fer per constituir-se, com han dissenyat el logo, amb quins departaments s’han estructurat; quin tipus de productes elaboraran; com calcularan els preus; etc. i debatre per exemple sobre dificultats que s’han trobat.

Els han acompanyat els tècnics del Consorci del Lluçanès que donen suport en el desenvolupament del projecte, en Joan Rubiralta (àrea de Promoció Econòmica i Ocupació) i la Mònica Jofre (àrea d’Ensenyament).

  • A l’Escola els Roures de Sant Feliu Sasserra la cooperativa té el nom de Roures Art, hi participen els 14 nens i nenes de 5è i 6è i han decidit destinar un percentatge dels beneficis de la cooperativa a l’entitat AMPANS.
  • A l’Escola FEDAC Prats de Prats de Lluçanès els 28 alumnes de 5è i 6è han constituït la cooperativa: Cooperactiva. Destinar part dels beneficis a l’entitat Mans unides.
  • A l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès hi ha 2 cooperatives: l’alumnat de 5è ha creat la cooperativa Manuart i farà el donatiu a l’Associació Osona Contra el Càncer; l’alumnat de 6è ha continuat el projecte que per l’inici de la pandèmia van haver d’abandonar el curs passat, així que amb el nom de Recicoop Lluçanès segueixen de nou en el projecte. En total hi participen 40 alumnes.
  • A l’Escola La Monjoia de St. Bartomeu del Grau els 19 nens i nenes de cicle superior són els primers del municipi a participar al projecte CUEME, ja que és el primer any que l’Escola s’ha sumat al projecte. Ells han creat la cooperativa Crafters i atorgaran part dels guanys a l’entitat Osona amb el Sàhara.
  • El nom de la cooperativa de l’Escola Terra Nostra d’Olost és Ecoart  i està formada per 15 alumnes de 5è i 6è. La cooperativa està fent una recerca d’entitats i ONGs del municipi o municipis propers a qui destinar una part dels seus beneficis.

A continuació, totes les cooperatives passaran a la fase d’estudi de mercat per acabar de definir quins seran els prototips que passaran a la fase de producció.

Des del Consorci del Lluçanès: molts ànims a totes les cooperatives!

Comparticions