9 professionals del Lluçanès de 5 escoles bressol del Lluçanès s’estan formant des d’ahir per incorporar la mirada de gènere i la coeducació a la seva tasca docent.

Es tracta d’una formació i acompanyament de 15 hores organitzada i finançada pel Consorci del Lluçanès que compta amb el reconeixement del Departament d’Educació i que imparteix la cooperativa Vira (abans CoeducAcció), una referent en l’àmbit que ja ha format i realitzat projectes transformadors en l’etapa 0-6 en altres ajuntaments de Catalunya.

La formació consta de 5 sessions presencials que es porten a terme a la seu del Consorci del Lluçanès, a Sta. Creu de Jutglar, on a través de dinàmiques vivencials s’ofereix un marc teòric de presa de consciència i un treball personal de cada alumne. Aquest treball personal consistirà en realitzar activitats pràctiques a l’aula, ja siguin d’observació i anàlisi o d’intervenció, que permetin una reflexió vers les possibles desigualtats de gènere presents en el seu centre educatiu.

Els objectius d’aquesta formació són:

  • Sensibilitzar l’equip de mestres en perspectiva de gènere des d’una mirada interseccional i atenta a la diversitat.
  • Oferir els coneixements teòrics necessaris per situar el moment actual, la perspectiva de gènere i les desigualtats en l’àmbit educatiu i les violències que se’n deriven.
  • Oferir metodologies per a l’anàlisi i l’observació de la realitat per donar continuïtat al procés crític de revisió constant de les pràctiques educatives.
  • Establir les bases de continuïtat i del treball posterior.

Properament s’anunciarà una sessió de sensibilització amb les famílies per tal de complementar el treball amb els equips docents.

Comparticions