La formació “La música a l’Escola Bressol” ha començat aquest novembre i va adreçada a les educadores de les escoles bressol del Lluçanès per tal d’introduir conceptes i presentar eines i recursos pràctics per treballar, com a educadors, l’educació musical amb els infants de 0 a 3 anys en el dia a dia de l’Escola Bressol.

Hi participen 17 educadores de les escoles bressol del territori: EB Gafarronets de Sta. Eulàliade Puig-oriol (Lluçà), EB El Cauet d’Alpens, EB El Cargol de St. Boi de Lluçanès, EB Estel d’Olost, EB Petit Heurom de Perafita, EB La Pitota de Prats, EB Patufet de St. Bartomeu del Grau, EB Petit Roure de St. Feliu Sasserra.

La formació està impartida a càrrec de la Laia Pujol, professora de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) i va començar el 6 de novembre amb en una sessió teòrica conjunta a la seu del Consorci a Sta. Creu de Jutglar (Olost) on es va definir el paper de la música com a llenguatge a l’etapa 0-3 i es van presentar diferents activitats, recursos i materials per treballar a l’aula veient-ne alguns exemples més pràctics. L’endemà arrencaven les sessions pràctiques individuals del curs, que, al llarg del novembre i primers de desembre, s’aniran portant a terme a cadascuna de les escoles bressol participants. Són sessions de 45 minuts directament amb els infants que permet que les educadores puguin veure i participar d’una classe real.

De moment ja s’han realitzat les classes a les escoles bressol de Sta. Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà), Olost i St. Boi de Lluçanès.

Finalment l’11 de desembre hi haurà, de nou al Consorci, la sessió de tancament on es farà un petit debat sobre les experiències a cada aula i es donaran pautes per com organitzar una sessió i una programació trimestral i anual d’educació musical.

Aquesta formació ha estat una iniciativa impulsada a partir del treball de la Xarxa de Petita infància i família del Lluçanès, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Shares