Gairebé al final del segon trimestre, els 110 nens i nenes del Lluçanès de les 7 escoles participants al projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) ja han avançat en el projecte de les seves cooperatives.

Porten des de principi de curs treballant-hi de valent i a hores d’ara ja tenen nom, CIF i estan registrades al cens de cooperatives escolars del Lluçanès. Són les cooperatives CoopHeurom de l’escola Heurom de Perafita, Àgils pel planeta de l’escola La Forja d’Alpens, CoopAurora de l’escola Aurora de St. Boi, Gafarronaires de l’escola Gafarró de Lluçà, Cracks de l’escola Terra Nostra d’Olost, Ecocrafts de l’escola FEDAC Prats i Artem de l’escola Lluçanès de Prats.

Una vegada constituïdes oficialment, totes elles van dissenyar el seu logotip i imatge corporativa, i van començar a pensar amb els prototips per acabar decidint entre 5-10 productes finals que seran els que passaran a la fase de producció. Per decidir-ho, han fet un estudi de mercat per determinar quins serien els productes més vendibles.

També s’han organitzat per buscar i conèixer entitats sense ànim de lucre del nostre entorn i han decidit a quina d’elles atorgaran un tan per cent dels seus beneficis una vegada hagin fet la venda. Aquesta és la selecció escollida:

CoopHeurom atorgarà part dels beneficis a la caixa solidària de l’AFA de la pròpia escola Heurom.
Àgils pel planeta a l’Associació FADA, una associació de defensa dels animals.
CoopAurora a l’Associació Sant Boi contra el càncer.
Gafarronaires a l’Associació Els Xuclis; associació de nens amb càncer.
Cracks ho donarà a ADFO; l’Associació de Diversitat Funcional d’Osona.
Ecocrafts a l’Associació Osona contra el càncer.
Artem a la Fundació Mona, que s’ocupa del rescat de ximpanzés i altres primats.

Totes aquestes decisions les han pres amb assemblees mitjançant el consens i les votacions.

Durant el mes de març han tingut l’oportunitat d’intercanviar experiències entre elles, mitjançant trobades telemàtiques de cooperatives del Lluçanès, que ha organitzat el Consorci del Lluçanès per tal que facin xarxa entre elles i promoure l’aprenentatge entre iguals.

A més, moltes d’elles han anat a visitar els seus ajuntaments on han estat rebudes per l’alcalde o alcaldessa i algunes regidories que amb molt d’interès han escoltat el projecte i els han pogut donar algun consell.

Encaren ara la recta final del projecte amb la preparació per a la venda, que serà al mercat de Prats el diumenge dia 15 de maig.

Cooperativa Àgils pel planeta, Alpens

Cooperativa Artem Escola Lluçanès, Prats

Cooperativa Coopaurora, Sant Boi

Cooperativa Coopeheurom, Perafita

Cooperativa Cracks, Olost

Cooperativa Ecocrafts Fedac, Prats

Cooprativa Gafarronaires, Lluçà

Comparticions