Des de l’Àrea d’Esports i Formació del Consorci del Lluçanès amb el suport de Serveis Socials i CRP del Lluçanès, en el marc del projecte Educació 360 i dins el Pla Territorial Educatiu Lluçanès Territori Educador es fa, per tercer any, un acompanyament a les AMPA al llarg del curs escolar per fomentar el treball en equip, facilitar recursos i formació i donar suport a les inquietuds que els puguin anar sorgint.

Durant aquest curs escolar s’ha començat a treballar la possibilitat d’oferir les activitats extraescolars de forma conjunta i obertes a infants de qualsevol municipi. Principalment les AMPA de la ZER Alt Lluçanès (Escola Aurora de St. Boi de Lluçanès, Escola La Forja d’Alpens, l’Escola Heurom de Perafita i l’Escola Gafarró de Sta. Eulàlia de Puig-oriol- Lluçà) s’estan coordinant per aconseguir una oferta àmplia, variada i, per tant, més enriquidora.

Per facilitar que els nens i nenes puguin anar a les extraescolars d’altres pobles el Consorci del Lluçanès, mitjançant el projecte Educació 360 (projecte que vol potenciar l’accés a l’educació més enllà de l’horari lectiu), subvencionarà l’ampliació de l’horari dels monitors cobrint la despesa de 20 minuts extres per facilitar l’arribada dels alumnes de fora del municipi.  Amb aquesta acció es vol facilitar que les extraescolars que a vegades no es poden tirar endavant per falta d’inscrits puguin realitzar-se i no s’hagin d’anular, a la vegada que s’amplia l’oferta d’activitats per a les famílies i es potencia les relacions entre alumnes d’altres escoles. Al setembre es farà arribar un catàleg digital amb la informació detallada de totes les activitats.

A més a més algunes de les AMPA del Lluçanès enguany també s’adheriran al projecte SOM Extraescolar del Consell Esportiu d’Osona per oferir l’activitat de Multiesport per potenciar el treball per competències mitjançant l’esport. És un projecte educatiu i esportiu amb la finalitat de treballar la responsabilitat, les relacions interpersonals, la gestió de les emocions, etc.

Durant el curs 2018-19 es seguirà treballant amb la coordinació conjunta de les AMPA amb la intenció de fomentant més i millors oportunitats educatives als nens/es i joves del Lluçanès.

Comparticions