El passat 18 de juny es va celebrar el festival de final de curs de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès als jardins de Cal Bach i de la Farmàcia Vella de Prats de Lluçanès, amb la participació dels conjunts instrumentals i vocals i els grups de teatre de l’EMAL.

L’EMAL va néixer fa cinc anys amb la finalitat d’apropar les arts i la cultura a tota la població del Lluçanès, així com contribuir al desenvolupament i la cohesió de la seva societat mitjançant la pràctica i participació musical i artística.

Al llarg d’aquests 5 cursos s’ha passat de 9 municipis a 12 que formen part de l’EMAL, hi ha hagut un total de 547 alumnes entre els cursos de llarga i curta durada, s’han fet 82 actuacions als diferents municipis del Lluçanès i s’ha incorporat la disciplina de teatre als cursos de llarga durada.

El projecte de l’EMAL ha anat creixent i augmentant l’impacte al territori any rere any, malgrat la covid. El primer curs, 2017-2018, va començar amb 3 conjunts instrumentals i una coral i, en aquest 5è curs han estat 8 conjunts instrumentals, 3 corals i 6 grups de teatre.

Els darrers anys s’ha intensificat la col·laboració amb diferents agents del territori: escoles, institut, escoles bressol, Xarxa de petita infància i famílies, entitats culturals, artistes locals etc. fins a un total de 29 agents aquest curs.

 

Comparticions