A partir de finals de febrer es van iniciar els cursos de formació permanent del primer semestre del 2019 a diferents municipis del Lluçanès, amb un total de 66 persones.

Els cursos amb més participació han estat cursos d’aprenentatge lingüístic (anglès, francès i català).  Alguns dels cursos són continuació del quadrimestre anterior (octubre’18-gener’19) però hi ha nous cursos que s’han portat endavant gràcies al gran interès de la població com és el cas de Sobremunt, on han començat 10 alumnes al curs de conversa en anglès, o els curs de català bàsic de Sant Boi de Lluçanès on s’han inscrit 13 alumnes.

Així mateix continuen, amb molt entusiasme, 15 alumnes al curs de francès que es realitza a Olost, 10 alumnes al curs de català bàsic a Prats de Lluçanès, 5 alumnes al curs d’anglès bàsic a Sant Feliu Sasserra i 7 alumnes al curs de català intermedi a La Torre d’Oristà. Per altra banda també s’ha organitzat curs de xarxes socials amb 6 alumnes a Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà).

L’àrea de formació del Consorci planifica, conjuntament amb els ajuntaments del Lluçanès, accions formatives en els àmbits més demandats per la població: llengua catalana a diferents nivells, TIC i llengües estrangeres, per afavorir l’adquisició de competències bàsiques per a una millora d’oportunitats i per a l’enriquiment personal. Aquest projecte compte amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i està consolidat al Lluçanès amb una àmplia demanda i participació.

Com a novetat aquest 2019 les inscripcions ja no es realitzen presencialment sinó a través de la mateixa web del Consorci (www.llucanes.cat/formacio) amb un formulari de registre, fent molt més fàcil i àgil aquest tràmit.

La formació permanent correspon a l’eix 4 del pla territorial educatiu Lluçanès Territori Educador i es porta a terme de manera continuada de febrer a juny i d’octubre a gener.

Shares