Avui engega el curs 23-24 i les escoles del Lluçanès l’han començat amb l’”Agenda de la Transhumància” sobre la taula.
L’agenda ofereix explicacions i descripcions, jocs, preguntes per investigar o reflexionar, reptes, etc., sobre el món de la transhumància i sobre com aquesta ha estat rellevant en la configuració del Lluçanès.
Aquest curs, moltes escoles treballaran la transhumància amb profunditat com a projecte de curs. A més, a la primavera, es portarà a terme una trobada de totes les escoles per compartir una jornada d’activitats que giraran entorn aquesta mateixa temàtica. És per això que l’agenda vol ser una eina de treball que acompanyi alumnes, mestres i famílies al llarg del curs en aquest llarg viatge de descobriment del passat, i present, transhumà del Lluçanès.
Com sempre hi ha un model per educació infantil i un per educació primària, de manera que els continguts s’adapten a les diferents necessitats. Pel que fa al format de l’agenda, enguany s’ha mantingut el format més sostenible que es va estrenar el curs passat: una agenda sense plàstics, amb portades de cartró, impresa a una sola tinta i amb paper eco.
Juntament amb les agendes, s’ha entregat a cada escola el Mapa dels camins ramaders del Lluçanès (elaborat per SOLC. Grup de Treball de Transhumància) a mida A2 i plastificat perquè el puguin treballar a les aules. Finalment, s’ha posat a disposició de les escoles l’agenda en format pdf on hi ha enllaços per accedir a vídeos, fotografies i pàgines d’interès.
El treball s’ha coordinat des del Consorci del Lluçanès i els continguts s’han treballat conjuntament amb l’extensió de Perafita del Centre de Recursos Pedagògics i amb el Centre d’estudis i recursos de la Transhumància de Lluçà.
Finalment, des del Consorci es col·labora també en les agendes de les Escoles Bressol i aquest any també amb les agendes d’Educació Secundària de l’Institut Castell del Quer.
A alumnes, mestres, famílies i a tota la comunitat educativa: bon inici de curs!