Les cooperatives escolars del Lluçanès van fer la venda dels seus productes i serveis al mercat setmanal de Prats de Lluçanès d’aquest diumenge, 12 de maig. A més, divendres van participar a la trobada de cooperatives escolars d’Osona i Lluçanès a St. Quirze de Besora.
Un any més, les cooperatives de les escoles del Lluçanès participants al programa CuEmE de la Diputació de Barcelona han fet parada al Mercat de cooperatives escolars del Lluçanès situat entre el carrer Major i la plaça de l’Església de Prats de Lluçanès per vendre els productes artesanals i obtenir uns bons beneficis per destinar a les ONG que les mateixes cooperatives han escollit.
Enguany participen les cooperatives de l’escola FEDAC Prats i Lluçanès de Prats de Lluçanès, Terra Nostra d’Olost, Heurom de Perafita, Gafarró de Lluçà, Aurora de St. Boi de Lluçanès i La Forja d’Alpens.
Durant tot el matí la plaça va estar animada amb persones passejant i admirant els acolorits productes elaborats pels nens i nenes: clauers, imants, espelmes, sabons, penjadors, saquets d’olor, jocs de taula llibretes… A més, algunes cooperatives van crear espais per portar a terme tallers on ensenyaven als seus clients com fer els productes.
Els nens i nenes van posar en pràctica les seves habilitats comunicatives per vendre molts productes, aconseguir el màxim de beneficis i poder fer una gran aportació a les ONG.
D’altra banda, el passat divendres 10 de maig, 420 infants de 17 centres educatius d’Osona i el Lluçanès que al llarg de tot el curs han treballat en la creació de cooperatives escolars en el marc del projecte CUEME – Cultura Emprenedora a l’Escola es van reunir per encarar la recta final del projecte del curs 2023-24. La jornada, que va tenir lloc a la zona esportiva de Sant Quirze de Besora i al seu entorn, va començar amb un discurs de benvinguda per part de les autoritats, i tot seguit l’alumnat va participar en diverses activitats que els va posar a prova amb l’objectiu de superar-se tant de forma individual com col·lectiva amb propostes de cooperació, treball en equip i creativitat. Al final del matí es va posar punt i final a la trobada amb una coreografia de percussió i una enlairada de globus biodegradables. La jornada va estar organitzada per tots els tècnics i tècniques locals dels municipis participants i va ser finançada pel Consorci del Lluçanès.
El CuEmE al Lluçanès finalitzarà amb l’acte de cloenda a Lluçà el proper 30 de maig a les 18:30h. Com a acte central, es farà la presentació dels aprenentatges del treball cooperatiu, l’entrega dels xecs a les ONG i, el lliurament dels diplomes a l’alumnat participant per part de les regidories d’educació i promoció econòmica dels diferents ajuntaments.