L’ADF Lluçanès amb el projecte Lluçanès  360º guanya el Premi Rossend Montané i Ferrer de Prevenció d’Incendis 2017 que convoca anualment la Diputació de Barcelona des de fa 21 anys.

El projecte premiat té com objectiu la reducció del risc d’incendis i la millora en la rapidesa de detecció d’aquests a través de la pastura i la innovació en un sistema de vigilància forestal permanent, fomentant la col·laboració publico-privada pel manteniment forestal.

El projecte valorat en 12.000€, vol fomentar els contractes de pastura així com les accions directes sobre el medi forestal per tal de millorar les condicions estructurals del medi. Les accions previstes seran:

– Mantenir el sotabosc als boscos estratègics on s’hagi treballat
– Promoure la silvopastura entre els ramaders de la zona per a millorar les explotacions ramaderes del territori
– Donar suport als ramaders que necessitin noves terres de pastura
– Millorar la competitivitat de les empreses ramaderes i l’ocupació, a escala local, d’aquest sector.

Per altra banda també vol invertir en nous mecanismes de videovigilància destinats a una més ràpida detecció dels incendis; establir la vigilància permanent dels boscos mitjançant càmeres de videovigilància forestal.

L’ADF Lluçanès passarà a col·laborar amb el Consorci del Lluçanès en el projecte Boscos de Pastura, juntament amb l’Associació de propietaris forestals del Lluçanès (APF).

 

 

Comparticions