Del 16 al 22 de febrer l’Escola de Música i Arts del Lluçanès organitza la Setmana Cultural, una setmana en què passaran moltes coses diferents, tant a dins com a fora de les aules: classes obertes, tallers, concerts, tot d’activitats obertes a tota la ciutadania pensades tant per complementar la formació musical de l’alumnat de l’EMAL com per oferir espais per gaudir de la música i la cultura al públic en general.

L’alumnat de l’EMAL serà l’encarregat d’obrir i tancar aquesta Setmana Cultural amb dos concerts. La primera activitat programada serà una audició de saxo i bateria, que tindrà lloc el diumenge 16 de febrer a la Fàbrica Vella d’Alpens a les 12h del migdia, i la última, una audició de violí, guitarra i trompeta, que tindrà lloc el dissabte 22 de febrer al Local Social de Santa Eulàlia de Puig-oriol també a les 12h del migdia.

A més, el dimarts 18 de febrer a les 20h a la Sala d’actes de l’Espai de Prats de Lluçanès tindrà lloc un concert professional, a càrrec de Nucli Trio, format per David Viñolas (bateria), Aleix Forts (contrabaix) i Guillem Plana (guitarra) que convidaran a la saxofonista Montse Urán. 

Les classes de Llenguatge musical i creativitat i de Música i Moviment seran obertes i es tractaran temàtiques concretes. Per una banda, en les classes de Llenguatge l’alumnat de l’EMAL exposarà el treball realitzat a partir d’obres musicals inspirades en el foc i proposarà algun espai de participació per a totes les persones assistents. Per altra banda, a les classes de Música i Moviment, es tractaran cançons, danses i instruments, relacionades amb els quatre elements: aigua, terra, aire i foc.

Pel que fa a la programació de tallers, es comptarà amb persones destacades del panorama musical català. El dimarts 18 de febrer tindrà lloc un Taller titulat “Aguditzant sentits”, a càrrec de David Viñolas (bateria) i Montse Urán (saxo), dos músics invidents, que ens proposaran diferents activitats per reflexionar sobre la importància de l’oïda en la música.

Seguidament, el mateix dimarts, hi haurà un taller de cant i improvisació vocal a càrrec de la cantant Celeste Alías en el qual experimentarem amb totes les possibilitats que ens ofereix aquest instrument fantàstic que tots/es portem a dins. Finalment, dijous 20 de febrer comptarem amb la col·laboració de Ramon Figueras, trompetista d’àmplia trajectòria, que ens proposarà un taller de loops per poder crear bases i temes propis.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom però per qüestions d’espai algunes activitats tenen aforament limitat i, per tant, caldrà una inscripció prèvia.

Més informació i inscripcions: emal@consorci.llucanes.cat / 938880050 / 618652187

Comparticions