Torna La Setmana Bio, del 14 al 22 d’octubre, amb propostes d’activitats i la promoció dels productors i establiments que venen productes ecològics al territori.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en el que se celebren tot un conjunt d’activitats amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població. El programa d’activitats és molt variat i la seva proposta i organització va a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu. S’hi poden trobar des de visites, propostes gastronòmiques o divulgatives fins a activitats a l’escola, entre d’altres. Totes les activitats, també les específiques d’Osona i el Lluçanès, es poden trobar clicant en aquest enllaç, seleccionant l’opció “Osona” del desplegable “Comarca”.

La setmana BIO també arriba a l’esport, el pròxim 21 d’octubre a la 3a Cursa Infantil i Juvenil adaptada que tindrà lloc Vic, i el diumenge 22 d’octubre a la cursa de Cros Escolar a Sant Quirze de Besora. I com a novetat aquest any, el Consell Esportiu d’Osona publicarà a les seves xarxes un sorteig d’una cistella de producte ecològics a tots els clubs que comparteixin la publicació.

Per promocionar la venda directa de productes, ja fa uns anys que des del territori s’elabora un recull on s’hi poden consultar tots els productors i elaboradors ecològics de la Xarxa de Productes de la Terra que venen directament a la seva explotació. En aquest enllaç es pot consultar quins productes es produeixen o elaboren a Osona i el Lluçanès i els contactes dels seus productors a les xarxes socials, així com la seva ubicació al territori.

Aquests són els productors i elaboradors amb certificació ecològica  del Lluçanès:

  • Niu Verd – Sant Feliu Sasserra
  • Aubracs del Sorreigs – Sobremunt
  • Kibus – Olost
  • Formatges Betara – Perafita
  • Masia Escrigas – Santa Maria de Merlès

El llistat es complementa amb els establiments on es poden comprar productes bio, entre d’altres productes. 

La Setmana Bio a Osona i el Lluçanès està coorganitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i amb la col·laboració d’Osona Turisme del Consell Comarcal d’Osona, el Consorci del Lluçanès i Creacció, amb els suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

 

Ets del sector agroalimentari i necessites suport?

Us recordem que des de Creacció, en col·laboració amb diverses entitats público-privades, s’ofereix un servei especialitzat d’assessorament a projectes i empreses del sector agroalimentari d’Osona i el Lluçanès.

Per on començar, el negoci serà viable? Com puc augmentar els meus clients? I si vull fer un salt digital? Si tens aquestes o altres necessitats, t’acompanyem a trobar-hi resposta.

 

Enllaços d’interès:

Guia d’operadors de la producció agrària ecològica de Catalunya

Recull de productors i elaboradors bio d’Osona i el Lluçanès

 

 

Comparticions