Al Lluçanès pots fer una ruta turística agroalimentària per conèixer el camí del blat forment del camp a taula. Una varietat antiga que s’ha recuperat. Així, podràs visitar una finca de pagès on es cultiva el blat, un antic molí fariner i un forn de pa on treballen el blat forment.

Tot a través dels seus protagonistes.

La ruta és visitable tot l’any tot i que l’època recomanada de visita és d’abril a juliol que és quan es poden visitar els camps on està plantat el blat forment.

La Ruta del Pa es pot fer, a partir d’aquest any 2019, amb dues modalitats:

Ruta General: En la qual es visiten els tres punts – Mas Terricabras, Molí Fariner de Puig-oriol i Forn de Pa Cal Pujals -. Per a poder-la realitzar cal ser un grup mínim de 6 persones i es pot fer qualsevol dia de la setmana, sempre sota reserva. La durada de la visita íntegre acostuma a durar al voltant de 4 hores, i el cost per a realitzar la ruta íntegre és de 15€ per persona i 5€ per els nens i nenes de 6 a 12 anys. Per a desplaçar-se d’un punt a l’altre de la ruta (masia, molí i forn) cal utilitzar el vehicle propi i a cada punt, seran els mateixos protagonistes, qui faran de guies.

Com a novetat d’enguany, s’ha incorporat les visites individuals a punts concrets per aquelles persones que prefereixin no fer la ruta general.

Ruta Parcial: Es poden visitar els punts de forma individual – el Mas, el Molí o el Forn –  sense necessitat de visitar tots els punts en un mateix matí. Les visites individuals tenen un cost diferent a la ruta general, i la reserva s’ha de fer de forma individual a cada establiment (informació i reserva als punts de visita)

Per completar el dia al Lluçanès, trobaràs una xarxa de restaurants que et poden oferir el menú de la ruta del pa (sempre sota reserva) i una xarxa de forns on comprar pa de blat forment.

Per a realitzar la reserva de la Ruta General es pot fer a través d’aquest formulari o posant-vos en contacte directament amb:

MAS TERRICABRAS
rutadelpa@gmail.com
t.699 713 826

 

Comparticions